Barça

Enrocats

Rakitic i Umtiti, dos dels jugadors que el Barça ha declarat transferibles per poder treure’n un molt bon rendiment econòmic i sufragar les incorporacions, s’han mostrat contundents en la seva posició de no moure’s

Un dels mantres que més es repeteix en els últims anys durant la presentació del pressupost i els resultats econòmics del Barça és que un dels grans problemes és que la massa salarial del primer equip de futbol està disparada. Les renovacions de bona part dels jugadors i alguns fitxatges dels últims anys han tensat l’economia del club fins a uns nivells excessius. Fa temps que s’intenta posar remei a aquesta situació, però això no és tan fàcil. El club continua tenint fortalesa inversora perquè continua guanyant diners i els ingressos augmenten, però li costa moltíssim reduir el seu nivell de despesa. No és cap secret que el FC Barcelona necessita vendre per poder anar a comprar i poder tancar l’exercici amb uns millors números.

A més a més, aquest estiu també es preveu un mercat mogut i el club blaugrana hi vol anar amb les màximes garanties. De moment, ja està fitxat Frenkie de Jong, una operació amb un cost de 75 milions d’euros més 11 milions en variables i també s’està en espera de la decisió que prengui De Ligt, un altre traspàs de xifres similars i sense oblidar que també caldrà afrontar el de Griezmann, que són 120 milions d’euros de clàusula de rescissió. I encara es vol incorporar un lateral esquerre de nivell que competeixi amb Jordi Alba i també es busca un altre davanter.

Amb tantes altes, cal donar també moltes baixes i algunes d’aquestes han de ser de jugadors amb cartell perquè, al marge de renovar i rejovenir l’equip, també es vol aconseguir una bona quantitat de diners amb els traspassos per fer més lleugera la necessitat d’inversió.

És per aquest motiu que el Barça va declarar transferibles dos jugadors pels quals considera que pot treure una quantitat acceptable de diners. Ens referim a Rakitic, indiscutible des que va arribar, si exceptuem uns mesos en l’últim any de Luis Enrique, i també de Samuel Umtiti, un jugador important i de bon rendiment però amb problemes al genoll que corren el risc de ser crònics. El club considera que podria aconseguir 80 milions d’euros si ven els dos jugadors però està topant amb la negativa de tots dos jugadors a marxar. Rakitic ha repetit un munt de cops que no es vol moure del Barça. “Tinc contracte i mai he pensat a marxar. Em queden tres anys i aquí és on vull estar, on estic content i feliç”, ha dit. Ara bé, el Barça està convençut que el seu cicle pot haver acabat malgrat que sigui imprescindible per a Ernesto Valverde i que el seu adeu formaria part de l’objectiu de rejovenir l’equip. El croat ja té 31 anys i en el seu lloc pot jugar De Jong i també hi ha Carles Aleñá. I sobretot perquè clubs amb potencial econòmic, com són el PSG, l’Inter de Milà i el Manchester United, s’han interessat per ell. “Respecto els altres equips i si em volen és perquè faig les coses bé, però no vull estar a cap altre lloc. Espero que el club, el president i l’afició ho vegin igual que jo. Espero que em diguin que em quedaré aquí tres anys més”, ha assenyalat. Un discurs força diferent del de ja fa uns quants mesos, quan va reclamar que esperava ser cridat per Josep Maria Bartomeu perquè aquest complís el “gest” de millorar-li el sou. En les seves últimes declaracions ja no parla d’aquella promesa i sí d’intentar complir el seu contracte, que finalitza el 2021.

L’altre cas encara sembla més complicat de resoldre pel club. Umtiti és més jove que Rakitic i en condicions normals el FC Barcelona possiblement no el posaria en el mercat. Però es tenen moltíssims dubtes sobre la capacitat de superar els seus problemes al genoll i si podrà tenir continuïtat en un equip que juga molts partits durant l’any i d’una exigència espectacular. A més a més, també es vol incorporar De Ligt, al qual es veu com un líder de futur i també de rendiment immediat. Però Umtiti no vol ni sentir a parlar de fer les maletes. Està enrocat i ja ha demanat al club blaugrana que no escolti cap de les possibles ofertes que puguin arribar per ell. El tempten sobretot l’Inter i també equips de la Premier, com ara el Manchester United i l’Arsenal. La seva renovació fins al 2023 ja es va allargar més del previst per les seves altes exigències econòmiques i després d’haver-les aconseguit no vol renunciar. “Tinc contracte i em sento feliç a Barcelona. Ha estat una temporada complicada, però no per això tinc el desig de marxar. La pròxima temporada jugaré en el Barça”, ha assegurat recentment.

El Barça hauria de fer una bona venda abans del 30 de juny perquè els que marxaran en breu són els cedits Murillo i Boateng i Vermaelen. Hi ha transferibles que sí que veuen amb bons ulls buscar una sortida, però en aquests casos les operacions són complicades de tancar ràpidament perquè l’oferta econòmica pot resultar insuficient.

Rakitic i Umtiti sí que deixarien una bona quantitat a la caixa. Però es resisteixen a marxar.

CONTUNDENTS

El croat, de 31 anys, encara té cartell entre els grans clubs com ara el PSG o l’Inter

RAKITIC

Tinc contracte i mai he pensat a marxar. Em queden tres anys i aquí és on vull ser, on soc feliç i estic content
Ivan Rakitic

LA MILLORA

Respecto els altres equips i si em volen és perquè faig les coses bé. Però no vull estar a cap altre lloc
Ivan Rakitic

UMTITI

Ha estat una temporada complicada per a mi, però no per això tinc el desig de marxar d’aquí
Umtiti
Tinc contracte (fins al 2023) i em sento feliç a Barcelona. La pròxima temporada jugaré en el Barça
Umtiti
Ja no parla de la promesa que va fer-li Bartomeu i sí de complir el seu contracte
Va aconseguir una renovació fins al 2023 amb bones condicions i no pensa marxar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)