Barça

Cillessen-Neto, enginyeria comptable i problema resolt

Mercat. El Barça i el València tenen pràcticament tancada una operació d’intercanvi dels seus porters després d’una reunió que van mantenir ahir

Aprofitant una visita a Barcelona per a una reunió de l’ECA entre els clubs que no són partidaris de la creació de la superlliga europea, el director esportiu del València, Mateu Alemany, va passar per les oficines de Can Barça amb diversos noms sobre la taula i amb una operació concreta que va avançar molt amb els seus homòlegs blaugrana. Els dos clubs, que es tornaran a reunir avui, van tancar pràcticament un acord per intercanviar-se els porters Jasper Cillessen i Neto. Aquest preacord, que es faria efectiu si accepten l’operació tant Cillessen com Neto, ve a solucionar problemes en les dues entitats, de balanços i també de vestidors.

El brasiler Neto va comunicar a la direcció esportiva del València, després de la final de copa, que volia deixar el club. No va encaixar bé no jugar la final de Sevilla i ser suplent els dos últims partits de lliga, quan el València s’estava jugant la classificació per a la lliga de campions. L’entrenador del conjunt de Mestalla, Marcelino García Toral, va donar el vistiplau a la seva marxa perquè no vol cap problema al vestidor, però va demanar el fitxatge d’un relleu de garanties. I aquí va aparèixer el nom de Jasper Cillessen, que també ha demanat abandonar el Barça perquè no vol continuar sent el suplent de Ter Stegen després de tres temporades a l’ombra de l’alemany. L’holandès havia negociat amb el Benfica, però els portuguesos no podien pagar els 25-30 milions que demanava el Barça per ell, i va buscar altres opcions. La del València li agrada perquè podrà jugar en un equip que disputarà la Champions la temporada vinent i té pràcticament assegurada la titularitat.

Balanços

L’operació d’intercanvi entre Cillessen i Neto soluciona el problema esportiu tant de l’holandès com del brasiler, i també ajuda en aquest final de temporada a quadrar balanços econòmics. Segons fonts de la negociació, que confirmen que tot està molt avançat, Neto, que tot i saber que en el Barça serà suplent de Ter Stegen, està satisfet amb la idea perquè passarà a cobrar el doble que en el València, seria anunciat com a nou jugador del Barça abans del 30 de juny, mentre que Cillessen seria del València ja al mes de juliol. Tots dos clubs valorarien els dos porters en la mateixa quantitat, uns 25 milions d’euros. D’aquesta manera, el València, que necessita uns 30 milions per no tenir pèrdues en aquest exercici, podria sumar pràcticament tota aquesta quantitat als ingressos d’aquesta temporada i equilibrar el seu pressupost. Seria així perquè els de Mestalla van pagar per Neto 7 milions al Juventus, dels quals només els en queden pagar un parell.

El Barça, per la seva part, tot i necessitar també ingressos, pot fraccionar els diners en què ha estat valorat Neto en concepte d’amortització en els anys de contracte que signi el porter brasiler.

Rafinha i Denis Suárez, altres noms sobre la taula

En la trobada que Mateu Alemany va tenir amb els representants del Barça, van aparèixer també els noms de Rafinha i Denis Suárez. El gallec, que ha tornat d’una cessió a l’Arsenal que no ha tingut gaire èxit per culpa de les lesions, és un futbolista que agrada a Marcelino des que tots dos van coincidir en el Vila-real. No està descartat que Denis acabi a Mestalla, però des de la direcció esportiva del València intenten pescar a Can Barça un altre jugador abans que Denis, perquè consideren que el gallec podria tallar la progressió del jove futbolista del planter Kang In Lee. En aquest sentit, va aparèixer el nom de Rafinha, que està a punt de rebre l’alta mèdica del trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre que es va fer a finals de novembre. El brasiler és un futbolista que també agrada a València i que, com Denis Suárez, no compta per a Valverde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)