Barça

Objectius rebels

Neymar, amb qui negocia el FC Barcelona, segueix les passes de Griezmann, també objectiu blaugrana, i no es presenta a entrenar-se amb el París Saint Germain, que anuncia que prendrà mesures contra el futbolista brasiler

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va reconèixer divendres passat que sabien que Neymar volia marxar del París Saint Germain. En la mateixa frase, refredava el possible retorn del brasiler al Camp Nou explicant que el club francès no volia que el jugador marxés. Bartomeu, seguidament, va dir que no hi havia cas Neymar. Però ahir mateix va quedar demostrat que sí, que n’hi ha. El PSG va fer públic un comunicat en què declarava Neymar en rebel·lia. Explicava que el brasiler no s’havia presentat a l’inici de la pretemporada i, després de lamentar la seva actitud, anunciava que prendrà les mesures que cregui oportunes contra el seu jugador. Neymar, que diumenge va veure en directe la final de la copa Amèrica al Maracanã, ha començat una batalla contra el PSG, després de comunicar-li fa setmanes el seu desig de marxar i que ja no volia començar la pretemporada. Primer ho va fer al seu entrenador, Thomas Tuchel; després, a Antero Henrique, anterior director esportiu, i més tard, a l’actual, Leonardo. El pare i representant de Neymar va ser qui va respondre al PSG, dient que ja havien comunicat que no tornaria als entrenaments fins al 15 de juliol. El club francès nega que tingués permís.

És Neymar el segon objectiu del Barça declarat en rebel·lia pel seu club. Diumenge ho va fer l’Atlético de Madrid amb Antoine Griezmann. El club madrileny, després que Bartomeu expliqués divendres que el CEO del club, Òscar Grau, havia començat negociacions amb Miguel Ángel Gil Marín, director general de l’Atlético pel francès, va fer un dur comunicat contra el Barça i Griezmann mateix en què recordava al davanter que diumenge havia de començar la pretemporada a les ordres de Simeone. Griezmann no es va presentar al·legant estrès emocional i que encara li quedaven dies de vacances, i espera prop de Barcelona que es resolgui el seu cas.

El Barça

Amb els dos jugadors en rebel·lia, cal veure quins són els moviments que fa ara el Barça. Té prioritat el cas de Griezmann. Ahir hi va haver nous contactes entre Grau i Gil Marín. El Barça continua buscant pagar els 120 milions d’euros de la clàusula del francès a terminis i que l’operació sigui un traspàs, però els madrilenys segueixen tancats en banda i exigint els 120 milions al comptat. L’àrea econòmica busca els diners per poder fer efectiu el pagament abans de dijous perquè la presentació de Griezmann està programada per divendres i perquè no volen perjudicar el jugador, que s’entrena en solitari amb un preparador físic de la seva confiança. El club, però, explica que si el fitxatge s’ha d’endarrerir uns dies, no passarà res.

Pel que fa a Neymar, no ho pot reconèixer públicament el Barça, però se sap que el pare i representant del brasiler i el club blaugrana han parlat i que tenen pràcticament tancat un preacord perquè el davanter torni al Camp Nou, sempre condicionat a un acord entre el Barça i el PSG.

Neymar voldria que l’operació s’accelerés, i així ho ha demanat al Barça, però el club blaugrana li ha demanat paciència, sabent que aquesta operació serà llarga, per les males relacions existents entre tots dos clubs. De moment, el davanter brasiler ha fet un pas més, no presentant-se a l’inici de la pretemporada, tot i que el Barça no era partidari que es declarés en rebel·lia perquè pot fer més complicada l’operació.

Dembélé torna als entrenaments una setmana abans

L’arribada de Griezmann i Neymar podria tenir un gran perjudicat: l’extrem francès Ousmane Dembélé. El jugador ho sap i ha volgut mostrar el seu compromís amb el club avançant una setmana el retorn als entrenaments. Dembélé, que va acabar la temporada lesionat i sense poder ajudar el grup ni a Anfield contra el Liverpool ni en la final de copa contra el València, ha tornat amb la idea d’estar totalment recuperat la setmana vinent, amb l’alta mèdica, per començar la pretemporada a les ordres d’Ernesto Valverde. Dembélé està motivat, després que Bartomeu digués públicament que el veia millor jugador que Neymar i que des de l’àrea esportiva comuniquessin al seu agent que es comptava amb ell. Vol que aquesta sigui la seva temporada en el seu tercer any en el club. També va tornar ahir als entrenaments el central francès Jean-Clair Todibo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)