Barça

“El Barça juga d’una manera perfecta per a mi”

Frenkie de Jong. El nou fitxatge blaugrana es marca com a objectiu donar espectacle i guanyar la Champions, i diu que s’adaptarà fàcilment

Frenkie de Jong va viure divendres passat el seu primer dia com a blaugrana. L’holandès, que dilluns començarà la pretemporada a les ordres d’Ernesto Valverde, va concedir una entrevista als mitjans del club en què explica quins són els seus objectius per al seu primer curs al Camp Nou. “M’agrada jugar un futbol d’atac, que sigui atractiu per a la gent. La gent que ve a l’estadi s’ho ha de passar bé. És la filosofia de Johan Cruyff, per tant és part del Barça i de l’Ajax. Sobre el club, crec que tant jo com el Barça tenim moltes ganes de guanyar la Champions aquest any”, diu l’holandès, que no creu que noti gaires canvis entre l’Ajax i el Barça. Ni de joc, ni pel que fa a pressió. “Ja sé que ningú no espera que l’Ajax guanyi la Champions, però la pressió allà és molt alta també. En la copa holandesa o en la lliga, s’espera que ho guanyis tot. I que ho facis jugant un futbol maco. En el Barça és el mateix, però a més l’exigència també és guanyar la Champions.” El nou futbolista del Barça dona les gràcies a Johan Cruyff perquè per ell tindrà una adaptació més ràpida al joc del Barça. “Crec que la filosofia de l’Ajax i la del Barça són similars. És per Cruyff, és clar. Per això tenen una gran connexió. L’Ajax i el Barça volen jugar al mateix sobre el camp. Com a clubs, tenen la mateixa filosofia. El Barça és un club que juga d’una manera perfecta per als migcampistes. Tenint molt la pilota, controlant-la... Controlant el partit, també. Crec que és un lloc perfecte per adaptar-me.”

De Jong sempre ha estat un admirador del joc del Barça i ha visitat diverses vegades el Camp Nou. “Vaig començar a seguir el Barça quan era molt petit. Crec que tenia 9 anys. El primer equip que recordo és el que va guanyar la Champions el 2006. Des de llavors, he vist molts partits del Barça. Sempre ha estat un equip atractiu de veure. Crec que aquesta filosofia s’ha de mantenir sempre. És molt important per al club. Un moment? No hi ha un moment que em vingui al cap... Crec que em decanto per la final de la Champions del 2011. O potser pel clàssic del Camp Nou. El 5-0. Crec que aquella temporada el Barça va jugar el millor futbol que he vist mai”, diu De Jong, que està desitjant jugar al costat de Leo Messi. “Messi és el millor jugador que he vist mai. No el puc comparar amb els jugadors del passat, però per a mi Messi és el millor que he vist. Sap fer tot el que s’ha de saber fer com a atacant o com a migcampista. El que dic, el millor jugador de la història.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)