Barça

Sandro Rosell, absolt definitivament

Tribunals. La fiscalia no va recórrer ahir contra la sentència favorable a l’expresident del FC Barcelona i la seva absolució ja és ferma i inamovible

Punt final al cas Sandro Rosell. Ahir s’acabava el termini perquè la fiscalia recorregués de nou al Tribunal Suprem contra la sentència d’absolució per a l’expresident del Barça, i no hi va haver cap moviment en aquesta direcció. Per tant, la sentència és ferma i es pot donar per tancada definitivament la causa contra Rosell; la seva dona, Marta Pineda; el seu soci, Joan Besolí; Andreu Ramos, Sahe Ohannessian i Josep Colomer. Tots sis van ser detinguts el 23 de març del 2017 en el marc de l’operació Rimet, per la qual se’ls acusava d’un presumpte delicte de blanqueig de capitals i d’organització criminal.

El 3 de juliol passat, la sala d’apel·lació de l’Audiencia Nacional ja va rebutjar un recurs de la fiscalia contra l’absolució, adduint que els fets provats s’adequaven a les proves que es van veure durant el judici i, per tant, confirmant l’absolució.

Abans de ser absolt per la secció primera de la sala del penal de l’Audiencia Nacional, Rosell va estar tancat gairebé dos anys en presó preventiva, acusat de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte de patrocini amb Nike. Exactament des del 25 de maig del 2017 i fins que, ja començat el judici, el 27 de febrer, es va dictar la interlocutòria de llibertat amb cautelars.

Confirmada l’absolució, els representants legals de Rosell i Besolí ja podran engegar la reclamació per aquests 21 mesos que tots dos van passar en presó preventiva.

PRESÓ PREVENTIVA

Rosell i el seu soci, Besolí, ja poden reclamar pels 21 mesos que van estar tancats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)