Barça

Un lateral per tancar la defensa

Després que s’hagi escapat De Ligt, el Barça s’oblida dels centrals i busca un competidor de nivell per a Jordi Alba

Vol Júnior Firpo, del Betis, per qui ja ha fet una oferta, i també ha recomprat Marc Cucurella

En la planificació inicial, la direcció esportiva del FC Barcelona tenia previst incorporar un futbolista per línia de cara a reforçar la plantilla per a la temporada 2019/20. Ara bé, com sempre sol fer el club, no es tancava cap porta a les possibles opcions que se li obrissin en el mercat de fitxatges si aquestes realment valien la pena. El porter Neto ha arribat en el lloc de Jasper Cillessen, Frenkie de Jong s’incorpora com a nou migcampista, i a la davantera s’ha sumat encara més talent amb Antoine Griezmann. Del pla establert, per tant, queda per arribar sí o sí un futbolista per a la defensa. I aquest serà amb absoluta seguretat un lateral esquerre que pugui competir durament amb Jordi Alba per la titularitat. El fet que el de l’Hospitalet arribés tan al límit de forces en l’últim tram de la temporada passada i que el cos tècnic confiés poquíssim en Miranda, l’aposta del club per donar el relleu a Alba, fan imprescindible aquesta incorporació.

Amb el fitxatge d’aquest lateral, el Barça donarà per tancada la carpeta de la defensa, després que finalment De Ligt no hagi pogut arribar i s’hagi decantat per la proposta del Juventus de Torí. El Barcelona va intentar fins l’últim moment arribar a un acord amb el central holandès, però no ha pogut arribar a les condicions que li oferia el conjunt italià, que s’ha beneficiat moltíssim de la millor fiscalitat italiana. Seran 10 milions d’euros nets per temporada, als quals cal sumar la comissió per al seu representant, Mino Raiola, que s’enfila a poc més d’una anualitat de De Ligt. El club blaugrana entenia que l’holandès era una gran oportunitat de mercat perquè l’Ajax el traspassava: és un dels defenses amb més futur que hi ha i, a més a més, tenia el desig de seguir jugant al costat del seu íntim amic De Jong. Com que no vindrà, el Barcelona confiarà en els quatre centrals que ja hi ha en la plantilla: Gerard Piqué, Clément Lenglet, Samuel Umtiti i Jean-Clair Todibo. En aquest últim es tenen posades moltes esperances que la seva progressió serà l’adequada. En el cas d’Umtiti, el club estava disposat a escoltar ofertes per ell perquè encara hi ha alguns dubtes sobre el seu genoll i perquè es considerava que se’n podria aconseguir una bona quantitat, però el central s’ha negat a canviar d’aires.

Les opcions per al lateral

Fa temps que el Barça rastreja el mercat de laterals esquerre. Des que Valverde va deixar clar que la seva confiança en Miranda era molt feble, el club es va activar. Una de les opcions que més agrada és Júnior Firpo, lateral del Betis i que està en els primers llocs de la llista que valora la secretaria tècnica blaugrana. De fet, segons ha pogut saber aquest diari, el Barça ja ha fet una oferta al Betis, però aquest encara la considera insuficient malgrat que la valora positivament pel seu punt de partida. És de 20 milions d’euros i inclou alguns jugadors en l’operació. És aquí on han topat amb els interessos dels verd-i-blancs, que volen i necessiten els diners per poder pagar la clàusula de Borja Iglesias, el gran objectiu de Rubi per apuntalar el seu projecte. Per menys de 30 milions d’euros serà difícil que el Betis deixi marxar Júnior, que precisament va fer una gran actuació en el partit al Camp Nou la temporada passada.

Un dels jugadors que podria haver ofert el Barça és Cucurella, després que ahir exercís la clàusula de recompra del futbolista, que la temporada passada va jugar cedit a l’Eibar. El club basc havia exercit el seu dret a compra i al final del curs va quedar-se en propietat el lateral per 2 milions d’euros. El Barça, però, tenia dret a recomprar-lo per 4 milions. El Betis, però, ja ha fitxat Pedraza, del Vila-real, que, a més a més, ha estat una petició de Rubi. Pel que fa a Cucurella, ara falta veure quin serà el seu futur immediat. Si convenç Valverde per una plaça en el primer equip o si el club li busca una sortida per fer caixa. La segona opció és la que té més possibilitats perquè l’entrenador blaugrana ja no el volia la temporada passada, i des del club també consideren que Miranda té més futur. Precisament, el lateral del filial seria un dels altres noms que el Barça hauria intentat fer entrar en l’operació, això sí, reservant-se sempre una opció de recompra.

Les negociacions per Júnior Firpo continuaran, però per si de cas, responsables del Barça asseguren que tenen altres alternatives també de qualitat.

JÚNIOR FIRPO

20
milions
d’euros ha ofert el Barça pel lateral del Betis, però el club andalús en vol com a mínim 30.

L’EIX, DEFINIT

El Barça té decidit confiar en els 4 centrals que té; Piqué, Umtiti, Lenglet i Todibo

EL LATERAL

Júnior Firpo és un dels primers de la llista, però el club també té altres alternatives

CUCURELLA

4
milions
ha pagat el club blaugrana per exercir el seu dret a recomprar Cucurella a l’Eibar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)