Barça

A la conquesta del Japó

L’expedició del Barça, amb disset jugadors del primer equip i nou del filial, va marxar ahir cap a terres japoneses per continuar la pretemporada i hi jugarà dos amistosos, amb el Chelsea i el Vissel Kobe

També viatja Bartomeu pels múltiples actes que hi ha previstos

Després d’una setmana d’entrenaments a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, el primer equip del FC Barcelona continuarà la posada al punt a terres japoneses. L’expedició va marxar ahir a la tarda cap al Japó, on no feia cap gira des del passat 2015. S’hi estarà fins al dia 28, la data de retorn a Barcelona. Ernesto Valverde s’hi ha endut un total de 26 jugadors –17 del primer equip i 9 del filial, on hi ha el japonès Hiroki Abe– i amb les grans novetats de Griezmann, De Jong i Neto, de moment, els tres reforços de cara a la temporada que és a punt de començar. Hi faltarà el fitxatge del lateral esquerre que ha de competir amb Jordi Alba, en espera també del que pugui passar amb Neymar, i també els jugadors que van disputar la copa Amèrica (Messi, Luis Suárez, Arturo Vidal, Coutinho i Arthur) i Wagué, que ha jugat la copa d’Àfrica.

Al Japó, l’equip hi disputarà els primers dos amistosos de la pretemporada. El primer serà el dimarts 23 de juliol contra el Chelsea al Saitama Stadium, on coincidiran amb l’exblaugrana Pedro. L’amistós més especial, però, serà el que jugaran el dissabte 27 contra el Vissel Kobe a l’estadi Noevir, de Kobe. Fins a tres blaugrana juguen en l’equip japonès. Serà el retrobament amb Andrés Iniesta, David Villa i Sergi Samper. Serà el primer cop que Iniesta s’enfrontarà als seus antics companys. Els atractius en aquests amistosos serà veure debutar amb la samarreta blaugrana els nous fitxatges, i en especial Griezmann i De Jong, dos futbolistes cridats a ser importants en el tercer projecte amb Valverde al capdavant de l’equip.

El mercat asiàtic, i en especial el japonès, és estratègic pel FC Barcelona, que té en Rakuten, l’organitzador de la gira, com el seu gran patrocinador. Per aquest motiu, l’expedició estarà encapçalada pel president del club, Josep Maria Bartomeu, que estarà acompanyat pels vicepresidents Jordi Cardoner i Jordi Moix i els directius Dídac Lee, Josep Ramon Vidal-Abarca, Pau Vilanova, Emili Rousaud, Oriol Tomàs i Marta Plana, així com Teresa Basilio, delegada de cultura de la junta directiva, i Òscar Grau, CEO del club blaugrana. Al marge dels entrenaments i els partits està previst que se celebrin molts actes institucionals. Durant aquests dies es promocionaran projectes com l’Espai Barça, el Barça Innovation Hub (BIHUB), les Barça Academy i l’activitat de la Fundació.

També hi haurà temps durant aquesta gira per fer país, ja que el Barça farà promoció de Catalunya com a destinació turística amb diversos actes en el marc del seu acord rubricat amb l’Agència Catalana de Turisme. D’altra banda, la marca Catalunya també estarà present al polo de passeig que portaran el jugadors i el cos tècnic.

LA CONVOCATÒRIA

20 de juliol
15.50 h: Sortida de l’expedició amb el vol KE9912 amb destinació a Tòquio.
21 de juliol
12.15 h: Arribada a l’aeroport de Haneda. Tot seguit, trasllat a l’Hotel Hilton. 16.30 h: Recepció de benvinguda de Rakuten a l’Hotel Ana Intercontinental de Tòquio, que comptarà amb la presència de Josep Maria Bartomeu i dels membres de la junta directiva.
22 de juliol
10.30 h: Festival FutbolNet per a la Inclusió Social, organitzat per la Fundació Barça i Konami a l’Arena Tachikawa Tachihi, Tòquio, amb l’assistència de Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona; Emili Rousaud, directiu, i Juliano Belletti. 16.00 h: Clínic del Barça Rugby a l’escola de rugbi de Waseda, a Waseda University. 17.00 h: Partit d’entrenament Barça Rugby-Waseda Club. 17.00 h: Roda de Premsa del 1r equip al Machida Zelvia Stadium, amb la participació de dos jugadors. 18.00 h: Entrenament del primer equip al Machida Zelvia Stadium. 18.00 h: Recepció amb la penya Barcelona Japan a l’Hotel Hyatt Regency Tokyo, amb la presència de Josep Maria Bartomeu i dels membres de la junta directiva. 19.30 h: Clínic de Rakuten, amb la participació de jugadors del primer equip al Machida Zelvia Stadium.
23 de juliol
10.30 h: Conferència Espai Barça + Catalan & Japanese Architecture a l’Instituto Cervantes de Tòquio, amb la participació de Jordi Moix, responsable del projecte Espai Barça. 14.00 h: Dinar amb empresaris japonesos, ofert per ACCIÓ i l’oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, a l’Hotel Okura Tokyo–Mayfair Room, amb la participació de Marta Planas, directiva. 15.40 h: Visita de l’equip Barça Rugby al NCCHD Hospital de Tòquio, amb la presència de Jordi Cardoner, vicepresident del FC Barcelona, i Oriol Tomàs, directiu. 16.30 h: Obertura de la Fan Zone al Saitama Stadium, que comptarà amb la presència de Pau Vilanova, i Belletti, ambaixador del Barça. 19.30 h: FC Barcelona-Chelsea FC al Saitama Stadium.
24 de juliol
12.29 h: Trasllat de l’expedició del FC Barcelona de Tòquio a Kobe amb tren xàrter. 14.51 h: Arribada a Kobe i trasllat a l’Hotel Kobe Portopia. 18.00 h: Entrenament al Kobe Universiade Memorial. 19.30 h: Recepció de Rakuten al FC Barcelona i al Vissel Kobe amb la presència de Josep Maria Bartomeu i els membres de la junta.
25 de juliol
14.00 h: Entrenament conjunt del Barça Rugby amb el Kobelco Steelers al Kashiwahama Ground, amb la presència d’Oriol Tomàs, membre de la junta directiva. 18.00 h: Entrenament del primer equip al Kobe Universiade Memorial, obert als mitjans els primers 15 minuts.
26 de juliol
11.00 h: Barça Academy Clinic a Nara amb la participació de representants de les quatre Barça Academy del Japó; Pau Vilanova i Belletti. 17.00 h: Roda de premsa del 1r equip al Noevir Stadium amb la participació de l’entrenador i d’un jugador. 18.00 h: Entrenament al Noevir Stadium
27 de juliol
15.00 h: Obertura de la Fan Zone a l’Estadi Noevir de Kobe, que comptarà amb la presència de Belletti. 18.00 h: Vissel Kobe-FC Barcelona al Noevir Stadium. 23.00 h: Sortida del vol xàrter KE9911 amb destinació a Barcelona.
28 de juliol
06.50 h: Arribada a l’aeroport de Barcelona. *Horari del Japó excepte el vol d’anada i el de tornada. 7 hores de diferència horària.

L’AGENDA DEL BARÇA

Porters
Ter Stegen
Neto
Iñaki Peña
Defenses
Semedo
Piqué
Todibo
Lenglet
Jordi Alba
Sergi Roberto
Umtiti
Araujo
Guillem
Mitjos
Rakitic
Sergio Busquets
De Jong
Rafinha
Aleñá
Oriol Busquets
Monchu
Collado
Riqui Puig
Davanters
Dembélé
Malcom
Griezmann
Carles Pérez
Hiroki Abe

L’equip de rugbi, present a la gira

L’equip de rugbi del FC Barcelona agafa el relleu de l’equip de futbol femení i per segon cop en la història el primer equip de futbol blaugrana estarà acompanyat en una gira estiuenca. El club ha decidit que l’equip de rugbi també viatgi aprofitant el mundial d’aquest esport que es disputarà enguany al Japó. Visitaran dos clubs referents, l’equip universitari vinculat a la Universitat Waseda i la segona estada serà a les instal·lacions del Kobelco Steelers, l’actual campió de la Top League (primera divisió japonesa).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)