Barça

Pep Segura té les hores comptades al Barça

Adeu. El mànager general i el club han decidit no esperar al setembre per trencar la seva vinculació. El nomenament immediat de Kluivert com a director del planter ho ha accelerat tot

Estava cantat. Era qüestió de temps. Hi podia haver una treva fins que es tanqués el mercat d’estiu, però tot s’ha acabat precipitant. Després de la dimissió de Jordi Mestre com a vicepresident esportiu del Barça, la continuïtat de Pep Segura com a mànager general estava més que qüestionada, ja que l’exdirectiu era el seu principal defensor. Només calia saber quan el club i Segura trencarien la relació. Finalment, les dues parts han decidit no esperar al setembre i han arribat a un acord per posar fi a la seva vinculació, una notícia que es farà oficial en les pròximes hores, després que el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que ara exerceix també de vicepresident esportiu, hi hagi donat el vistiplau des del Japó.

Segura ha decidit no continuar més temps al Barça després que es confirmés el que va explicar aquest diari la setmana passada, que l’exblaugrana Patrick Kluivert, amb Xavi Roca com a ajudant, serà el màxim responsable del planter, nomenament que anunciarà el club ben aviat. Amb l’arribada de l’holandès, Segura deixava de tenir responsabilitat sobre el planter i es completarà la profunda reestructuració que ha fet en el futbol formatiu l’àrea esportiva de la junta directiva que formen els directius Javier Bordas, Xavi Vilajoana i Silvio Elías, renovació que va provocar la dimissió de Mestre, perquè no hi estava d’acord, i que tampoc comparteix Segura. I és que, a més de la seva pèrdua de poder, la nova estructura no té en compte ni José Mari Bakero ni Guillermo Amor, els dos homes de confiança de Segura al planter, que seran recol·locats.

La nova estructura tindrà com a cap Kluivert i com a segon Xavi Roca. Per sota seu, hi haurà un responsable del filial, un que treballarà amb el futbol 11 i un altre amb el futbol 7. Guanyaran protagonisme Jordi Roura, Aureli Altimira i Paco Seirul·lo, que encapçalarà el departament de metodologia.

Segura i Mestre estaven en desacord amb aquesta nova estructura per al futbol formatiu, però han tingut més d’una topada amb la resta de membres de l’àrea esportiva de la junta. No tenien la mateixa opinió respecte a la continuïtat d’Ernesto Valverde després de la desfeta de Liverpool i la derrota en la final de copa contra el València. I alguns d’aquests directius qüestionaven alguns dels fitxatges fets per Segura que sí que defensava Mestre. És el cas, per exemple, de la contractació de Kevin Prince Boateng en el passat mercat d’hivern. Bordas havia fet moviments perquè el jugador que pogués arribar com a cedit fos Morata, que finalment va ser cedit pel Chelsea a l’Atlético de Madrid.

El Barça no es planteja cap nom per ocupar el càrrec de mànager general. El futbol formatiu dependrà de Kluivert i s’ha ofert a Éric Abidal, secretari tècnic del primer equip, que continuï com a màxim responsable de la primera plantilla amb Ramon Planes com a ajudant.

Xavi Simons canvia el Barça pel PSG

El Barça perd Xavi Simons, un dels jugadors més mediàtics del seu planter. Simons, que aquest curs comença l’etapa de juvenil, ha decidit no acceptar el primer contracte professional que li oferia el Barça, més elevat que el de la majoria de juvenils blaugrana i amb una prima important en cas d’ascens al filial, i ahir es va acomiadar del club. No voler pagar una comissió al seu representant, Mino Raiola, podria ser la causa de l’adeu d’un jugador que fitxarà pel PSG i que al Barça no consideren imprescindible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)