Barça

Els reptes dels cracs

Les tres principals figures del Barça tenen desafiaments personals aquesta temporada. Messi vol tornar a conquerir la Champions, Griezmann vol aconseguir la seva primera lliga i Luis Suárez, demostrar que continua sent intocable

“És difícil dir alguna cosa avui després de la temporada, però no me’n penedeixo. Repeteixo el mateix que l’any passat. Confio en aquest equip i no tinc cap dubte que tornarem a lluitar per tot.” Són les paraules que va pronunciar Leo Messi el dia de la presentació, el 4 d’agost passat abans de la disputa del trofeu Joan Gamper contra l’Arsenal. Una autèntica declaració d’intencions del capità blaugrana. Ni un bri de penediment d’aquell discurs de “la linda y deseada que tant el va perseguir la temporada passada referint-se al desig de l’equip d’aconseguir la Champions, un títol que no es guanya des del 2015.

Aquesta temporada, com és evident, l’equip tornarà a competir pel màxim guardó continental, però si per a algú és un repte personal tornar a guanyar l’orelluda és per a Leo Messi. És perfectament conscient que li falta alguna Champions més en el seu palmarès i sap que amb la plantilla que té el Barça no es poden permetre un tercer fracàs. Va coure la derrota de Roma i la de Liverpool i no vol que això es torni a repetir. Messi confia en l’equip i en els fitxatges que s’han fet i considera que aquesta temporada no es pot tornar a fallar en la competició que més il·lusió fa guanyar als barcelonistes. És un repte individual tornar a portar el Barça a dalt de tot i sap que aquest també és el camí per tornar a aspirar a rebre els màxims guardons individuals, com ara la pilota d’or, que no s’endú des del 2015. No en té prou de tornar a ser el màxim golejador de la competició –ho va ser amb 12 gols–, sinó que vol coronar-se a Istanbul i recollir la seva primera Champions com a capità del FC Barcelona.

Per Griezmann, el seu repte és un altre. Per descomptat que també vol guanyar la Champions, però ell té una espineta clavada en una altra competició, la lliga. Des dels 18 anys que juga a primera divisió i encara no n’ha pogut guanyar cap. Ni amb la Real Sociedad, fet molt improbable, ni amb l’Atlético de Madrid. Possiblement per aquest motiu el davanter francès va decidir fer el pas de deixar el conjunt madrileny i venir a Barcelona. Perquè sap que el Barça és el gran dominador del campionat estatal –8 lligues de les últimes 11– i que serà aquí, al costat de Messi i tota la resta, on tindrà més possibilitats d’aconseguir el seu primer títol. Amb l’Atlético va guanyar una Europa League (2017/18), una supercopa d’Europa (2018) i una supercopa d’Espanya (2014).

Encara en fase d’adaptació a l’estil del Barça, Griezmann intentarà ajudar l’equip amb els seus gols i les seves assistències a mantenir el domini absolut en la lliga. Valverde confia molt en ell i li té reservat qualsevol de les tres places de la davantera. En el aquesta pretemporada l’ha provat de davanter centre i també més escorat a l’esquerra quan ha coincidit sobre la gespa amb Luis Suárez.

Precisament l’uruguaià és el tercer crac del FC Barcelona que té un repte individual clar en la temporada que està a punt de començar. I aquest no és cap altre que continuar demostrant que és el davanter centre indiscutible d’aquest equip, malgrat que aquest estiu li han fitxat Antoine Griezmann perquè li faci més competència, encara que, a priori, tots dos coincidiran en molts partits sobre la gespa. Un actuant pel centre i l’altre, per la banda esquerra. No en farà prou Luis Suárez a fer gols en la lliga, on s’ha seguit mostrant com un golejador espectacular, sinó que se li exigiran gols en la màxima competició europea, sobretot fora de casa. La sequera europea lluny del Camp Nou és molt i molt preocupant i pràcticament ja fa quatre anys que no en fa. L’últim gol seu va ser al camp de la Roma, el 16 de setembre del 2015. La temporada passada va celebrar un gol a Old Trafford com si l’hagués fet ell, però va ser en pròpia porta. Les xifres no enganyen i la comparació és demolidora. En les temporades 2014/15 i 2015/16 va marcar 15 gols en 19 partit, mentre que en els cursos 2016/17, 2017/18 i 2018/19 ha fet 5 gols en 29 partits.

MESSI

No aixeca una Champions des del 2015 i és el camí als premis individuals

GRIEZMANN

Juga a primera divisió des dels 18 anys i encara no ha pogut guanyar cap títol de lliga

LUIS SUÁREZ

Necessita tornar a marcar en la Champions fora de casa després de quatre anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)