Barça

Brots verds al mig del camp

Bona versió. Valverde recupera el somriure en el darrer amistós de la pretemporada gràcies als gols i als papers destacats de De Jong i Aleñá

Valverde arrufava el nas després del quart partit de pretemporada contra el Nàpols. No li agradava el que veia, l’equip no rutllava i va explicar que el Barça arribava just al debut oficial. Ahir, però, tot va canviar gràcies als gols, però també perquè les peces va semblar que encaixaven millor. En una pretemporada marcada per l’overbooking del mig del camp, hi ha jugadors que comencen a agafar les posicions capdavanteres en la cursa per ser titulars a San Mamés, en el debut oficial del Barça. Valverde, poc habituat a deixar anar floretes als seus jugadors en les seves aparicions públiques, va donar pistes en aquest sentit de qui pot jugar divendres de titular en les tres posicions de la zona ampla. “De Jong és un gran fitxatge, ho ha demostrat”, va dir el tècnic navarrès en la roda de premsa posterior al segon capítol del duel Barça-Nàpols. L’holandès va erigir-se, en absència de Busquets, que va descansar, en el mariscal del mig del camp: associant-se amb Aleñá i Sergi Roberto, que van ser els interiors. “Tinc els mateix plans per a ell que per a la resta. Hi ha molt competència al mig del camp. Ha demostrat que és un gran jugador, que pot jugar de mig centre i d’interior que es desplega molt bé en atac. Si és titular ho determinarà el seu rendiment”, hi va afegir Valverde. Una mica d’aigua al vi. “Li anirà molt bé al Barça, té totes les capacitats”, va voler dir la seva Carlo Ancelotti, el tècnic del Nàpols.

Després de quatre assajos sense massa fluïdesa en la zona ampla, a Michigan es va obrir un llum i l’equip blaugrana va mostrar-se força recognescible al voltant de l’holandès De Jong. I d’Alená, que està intentant guanyar-se la confiança de Valverde mentre Arthur, Coutinho i Arturo Vidal es posen en forma –ahir ja van jugar alguns minuts però encara tenen molt marge de millora–. “El Carles crec que ha anat de menys a més durant la pretemporada. Va estar regular en el primer partit però ha anat creixent. Ens ha de donar moltes coses al mig camp. Té joc, arribada, té desmarcada. A la segona divisió va fer molts de gols i crec que cada any és més madur i ens ha d’ajudar”, va explicar Valverde, que sembla que, de mica en mica, perfila l’onze titular de divendres vinent. I potser per a més endavant perquè, després d’alguns dies intentant tocar la tecla, a la sala de premsa de l’imponent Michigan Stadium el tècnic es va mostrar molt satisfet de la versió oferta pels seus homes.

EL PROTAGONISTA

De Jong ha demostrat que és un gran jugador, un gran fitxatge, però si és titular ho determinarà el seu rendiment
Aleñá ens ha d’ajudar molt aquest any. Té joc, arribada i desmarcada. I és més madur
Ernesto Valverde
entrenador del Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)