Barça

Suárez ‘made in USA’

Luis Suárez torna dels Estats Units com a màxim golejador de la pretemporada i amb el punt de mira ja posat en l’Athletic

Els seus tres gols, la resposta a l’‘amenaça Griezmann’

El Barça ja és a Barcelona. L’expedició blaugrana va aterrar ahir a l’aeroport del Prat pels volts de les dues de la tarda després d’unes nou hores de vol des de Detroit, i ho va fer amb les maletes plenes de gols i de magnífiques sensacions. L’equip ha tancat la gira nord-americana amb dues victòries de prestigi contra el Nàpols, quatre en el total de la pretemporada, i torna dels Estats Units amb més tranquil·litat que ara fa just una setmana, quan l’equip va pujar a l’avió direcció a Miami. La inoportuna lesió de Leo Messi al soli de la cama dreta en l’últim entrenament abans de viatjar cap al continent americà va fer saltar les alarmes. Mai és oportuna una lesió, i menys si parlem de Messi. La baixa de l’argentí va variar per complet el context de la gira. Gira sense el 10 i necessitat de buscar solucions en clau San Mamés. El doble enfrontament contra el Nàpols passava a convertir-se en un bon banc de proves de cara a una hipotètica baixa de Messi contra l’Athletic. En el primer test, Ernesto Valverde va donar continuïtat a Carles Pérez en atac, però en el partit jugat a Michigan la nit de dissabte ja no hi va haver concessions. Trident de manual. La resposta, pòquer de gols contra l’últim subcampió de la lliga italiana i victòria convincent. Doblet de Luis Suárez, primer gol d’Antoine Griezmann amb la samarreta del Barça i bon gol també d’Ousmane Dembélé. Bones notícies per partida triple.

Mentre Messi continua treballant en la seva recuperació, els seus escuders han deixat clar en aquesta gira que l’argentí té les espatlles ben cobertes. Griezmann, titular en els cinc enfrontaments de la pretemporada, arribarà al primer partit de lliga alliberat després d’haver marcat per fi el seu primer gol com a blaugrana. Al francès se’l veu cada vegada més integrat. També arriba bé Dembélé. Ousmane ja va avisar amb un xut al pal en el primer assalt contra el Nàpols a Miami i en el segon va encertar. Gol per reivindicar-se. Sap que hi ha tres places en atac i es nega a assumir el rol de suplent. En els partits que ha jugat, se l’ha vist fi i amb aquella punta de velocitat com a factor diferencial. Però el trident made in USA ha tingut un líder destacat: Luis Suárez. L’uruguaià tanca la gira com el màxim golejador de l’equip, i això que es va perdre la gira japonesa. Tres partits, tres gols. Iago Herrerín i Unai Simón estan avisats. Suárez ha tornat amb el gol entre cella i cella.

Coincidència o no, l’arribada d’Antoine Griezmann i el seu rol com a fals 9 en els dos primers partits de la gira japonesa, contra el Chelsea i el Vissel Kobe –també en el Gamper fins a l’entrada en escena del mateix Suárez–, han reactivat el dorsal 9 del Barça. La competència afebleix o esperona. Acomplexa o motiva. Suárez pertany al club de futbolistes de la segona opció. A ell la competència el sedueix. És d’aquells jugadors que afronten els reptes. Futbolista de raça. No negocia. Contra l’Arsenal, en la seva estrena, va necessitar menys de mitja hora per marcar el seu primer gol de la pretemporada 19/20 i permetre així que el Gamper es quedés a casa. Gran gol amb una rematada acrobàtica, assistit per Sergi Roberto. I contra el Nàpols, més i millor. Doblet en l’últim test. El primer gol, d’oportunisme, després d’aprofitar el refús del porter en una rematada de Griezmann, i el segon, de pur talent. Xut col·locat des de la frontal directe a la xarxa. Tres gols en els 140 minuts que ha disputat.

Lluny queda ara la famosa i polèmica operació del menisc del genoll dret del final de la temporada passada que el va deixar fora de la final de la copa del Rei i que tanta polseguera va aixecar al seu dia. Pel moment i pel context. L’equip acabava de rebre una clatellada a Anfield, i a Suárez se’l va acusar de prioritzar la copa Amèrica per sobre de la final contra el València. Fins i tot ell va haver d’emetre un comunicat per apagar l’incendi. Era el mes de maig. Ara, Suárez ha tornat disposat a fer-se perdonar. El perdó, a còpia de gols. Com Antoine Griezmann. Per ara, en tres partits, símptomes evidents de fam de gol. El Suárez més letal. A punt per a San Mamés.

Luis Suárez arriba al partit contra l’Athletic amb les pistoles carregades. L’uruguaià sap sobradament què és marcar contra el conjunt basc. Set gols ha fet contra els lleons des que va aterrar a Barcelona, cinc dels quals en la lliga i dos més en la copa del Rei. En la lliga, això sí, no marca contra l’Athletic des de fa tres anys. Va ser el 2016, en aquella golejada al Camp Nou per 6-0. L’objectiu immediat: ser el primer golejador de la lliga 2019/20. La cita, divendres a les 21 hores.

3

gols

‘pitxitxi’ de la pretemporada

EL PERDÓ, AMB GOLS

El soroll que va generar la seva baixa en la final de copa, pantalla superada

NÚMEROS

Arriba inspirat al debut de San Mamés. Ha marcat set gols a l’Athletic (en la lliga, cinc)

Neto: fractura a l’escafoide de la mà esquerra

No tot han estat bones notícies en la tornada del FC Barcelona a terres catalanes. Si el bon rendiment golejador del trident Griezmann-Suárez-Dembélé ha estat la cara de la gira pels Estats Units, la creu ha estat la lesió de Norberto Murara Neto. El porter brasiler, després del seu gran partit a Miami contra el Nàpols, on va ser el nom més destacat del matx, amb intervencions d’altíssim mèrit, ha tornat de Detroit amb una fractura a l’escafoide. Neto es va fer una forta contusió al canell esquerre en l’últim entrenament de la gira nord-americana i les proves a què s’ha sotmès han confirmat la lesió. Avui li faran més proves i el club determinarà el període de baixa. Galleda d’aigua freda després de les bones sensacions que ha transmès durant tota la pretemporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)