Barça

La salvació de Cury

L’assessor brasiler del Barça, assenyalat al seu dia quan no va poder evitar la marxa de Neymar a París, intenta aplanar ara el camí per al retorn del crac

En la partida d’escacs que significa per als clubs de futbol afrontar un fitxatge que mou quantitats astronòmiques i que ha de respondre a tantes sensibilitats, els intermediaris hi tenen un paper clau. En aquest context se situa André Cury, assessor del Barça en el mercat sud-americà, que va quedar assenyalat amb l’adeu de Neymar el 2017, quan, encarregat de ser l’home proper a l’entorn del jugador brasiler, no va poder evitar la seva marxa al PSG. A més, va transcendir el cobrament de 6,6 milions d’euros per la seva sortida sent assalariat (sense exclusivitat) del club, tot i que el conjunt blaugrana va fer un comunicat per desmentir-ho. Ara té a les seves mans la redempció si aconsegueix que l’estrella brasilera torni al Camp Nou.

Cury va viatjar ahir a París en l’expedició blaugrana liderada pel directiu Javier Bordas, amb la presència del secretari tècnic, Éric Abidal. El paper de l’empresari brasiler ha estat clau durant els darrers mesos perquè les negociacions entre els dos clubs s’estiguin produint. La marxa de Neymar al PSG va provocar un enrariment en les relacions entre el París, Neymar –que va denunciar el Barça pel no cobrament de la prima de renovació– i el conjunt blaugrana. Cury s’ha encarregat durant mesos de connectar les voluntats de les tres peces, perquè Neymar vol tornar a Catalunya, el Barça veu amb bons ulls el retorn i el PSG es veu abocat a vendre’l.

Membre actiu

Cury va entrar al Barça en l’etapa de Sandro Rosell a partir de l’arribada de Neymar, procedent del Santos. Aleshores, l’empresari ja tenia una gran fama com a scout i reclutador de joves promeses al Brasil. Els seus tentacles es van estendre per l’Amèrica del Sud, un mercat en què el Barça ha pescat sovint en els darrers temps. De fet, el conjunt blaugrana va assegurar que havia col·laborat activament en les incorporacions de Paulinho, Yerry Mina, Coutinho i Arthur. Darrerament també ho ha fet amb Neto. La missió dels col·laboradors externs és abaratir costos de traspassos i desencallar voluntats, sobretot en mercats que responen a idiosincràsies de naturalesa molt diversa, com és el cas del sud-americà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)