Barça

Valverde, a igualar les tres de Pep

El Barça torna a defensar títol i aquesta temporada 2019/20 aspira a guanyar la seva novena lliga en els últims dotze anys

Els fitxatges de Griezmann i De Jong apugen el nivell. Equip per aspirar a tot

Tres mesos i mig després de posar el llaç a la 26a lliga de la seva història, el Barça inicia demà la defensa del títol a San Mamés. Leo Messi va lligar l’última lliga blaugrana amb aquell gol contra el Llevant el 27 d’abril i ara, per enèsima temporada, accepta de nou el rol de líder espiritual en el difícil camí cap a la reconquesta. Canvi de discurs evident abans del partit contra l’Arsenal en l’últim trofeu Joan Gamper respecte de les seves paraules de l’any anterior. El drama d’Anfield pesa. Fa un any l’astre argentí va apostar-ho tot a una única carta per intentar guanyar la ja famosa copa linda i deseada, i el pla no va sortir bé. Un any després ha decidit canviar el missatge i posar el focus, ara sí, en la lliga. Dotar-la del valor real que mereix, en definitiva. El repte, com sempre, torna a ser guanyar les quatre competicions que l’equip disputarà aquesta temporada, la lliga, la copa, la Champions i la supercopa d’Espanya, però la prioritat és guanyar de nou el torneig de la regularitat. També per a Messi.

El Barça parteix com a gran favorit al títol. Per historial recent i per plantilla. Si repeteix, aquesta seria ja l’onzena lliga de Messi, la novena del Barça en els últims dotze anys –aviat és dit–, i la tercera seguida d’Ernesto Valverde. El Txingurri, que ja forma part del club selecte dels Luis Enrique, Frank Rijkaard, Louis van Gaal, Helenio Herrera, Ferdinand Daucik i Enrique Fernández, aspira aquesta temporada 2019/20 a igualar les tres lligues seguides de Pep Guardiola amb el Barça (2009, 2010 i 2011) i situar-se a només una de les quatre consecutives que va guanyar Johan amb el dream team (1991, 1992, 1993 i 1994).

Aquesta serà la 89a participació del Barça a primera divisió. En vermell, dues dates: el 27 d’octubre el Barça rebrà el Real Madrid al Camp Nou i el dia 1 de març els blaugrana visitaran el Bernabéu. Ganes de clàssic. El curs passat el Barça no va perdre cap dels quatre clàssics que es van jugar entre la lliga i la copa, i en la competició estatal va deixar els blancs ni més ni menys que a 19 punts de distància al final del campionat. L’equip de Zinedine Zidane, amb nou projecte, serà de nou el rival a batre, juntament amb un Atlético de Madrid que, tot i la pèrdua de Griezmann, s’ha reforçat especialment bé. Eden Hazard i João Félix, els dos noms propis a la capital. El Barça també ha fitxat, i bé. En espera de la resolució final del serial Neymar al marge, per ara, quatre cares noves: Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Neto i Junior Firpo. Cinc, si afegim a la llista Moussa Wagué, que passa a tenir fitxa del primer equip. Fitxatges importants i pluja de baixes: Cillessen, Murillo, Boateng, Vermaelen, Denis, Malcom, Cucurella, Cardona, André Gomes... i encara podrien ser més dins el context de l’operació retorn Neymar. Fins al 2 de setembre, tot obert.

El Barça s’ha tret pes de la motxilla amb jugadors que no comptaven per a Valverde i ha incorporat talent. De Jong, deixeble avantatjat de la filosofia Cruyff mamada a Amsterdam, està cridat a ser, als seus només 22 anys, l’home important al mig del camp, amb el permís de la vella guàrdia. Griezmann, acollit amb honors pel clan francès, arriba per sumar encara més gol a l’equip. Competència ferotge a la zona d’atac i també per a Jordi Alba amb l’arribada de Junior. Feina extra per a Valverde a l’hora d’encaixar totes les peces.

MESSI VOL L’ONZENA

El dia del Gamper, i a diferència de fa un any, Leo va posar el focus en la lliga; la vol

VALVERDE

El ‘txingurri’ podria igualar Guardiola amb tres lligues seguides i situar-se a una de Cruyff (4)

MÉS RECURSOS

L’arribada dels nous endureix la competència i amplia el ventall tàctic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)