Griezmann i companyia escombren el Betis (5-2)

Barça. Remuntada i golejada, sense Messi ni Suárez, i amb el francès liderant una actuació demolidora, que també ha tingut Carles Pérez i el juvenil Ansu Fati com a protagonistes

El Barça va arrencar amb espurna. Molt dinàmic, amb Griezmann obrint la defensa i la pilota circulant amb velocitat. El Camp Nou aplaudia el seu equip, que no perdia la possessió i, quan ho feia, la recuperava de seguida. Una triple combinació, entre Rafinha, Jordi Alba i Griezmann, en el minut 8, ha aixecat el public i ha fet pensar que, potser, viuríem una gran nit. Però el Betis ha colpejat en la primera ocasió en què ha trepitjat l’àrea de Ter Segen: Fekir ha enviat la pilota a la xarxa, amb un xut creuat, culminant una ràpida jugada de contracop.

Els de Rubi, que fins aleshores només havien tret aigua del vaixell, han pogut prendre’s un respir després del 0-1. Però el Barça no ha trigat a tornar a la càrrega. Rafinha ha estat a punt d’empatar, en una acció que Sidnei ha refusat miraculosament, poc abans que Griezmann rematés a la xarxa una sensacional centrada de Sergi Roberto, que ha engaltat entre el central i el porter.

Al descans s’hi ha arribat amb la pilota punxada, potser perquè el Barça s’ha desbocat contra la porteria de Dani Martín i ha pogut fer el 2-1 després d’una molt bona centrada de Carles Pérez que Rafinha no ha rematat inexplicablement.

El segon havia d’arribar en el minut 5 de la represa, en una nova acció d’Antoine Griezmann, que ha combinat, de nou, amb Sergi Roberto a la frontal i ha superat Dani Martín amb una fuetada, rasa i creuada, amb la cama esquerra, que ha entrat al costat del pal. El francès s’ha guanyat el perdó de l’Estadi amb dos gols que valen tres punts.

N’hi ha hagut més, molt més: el Barça ha continuat ofegant el Betis, remenant la pilota i trobant forats constantment. Així ha estat com Carles Pérez, molt actiu, gens secundari, ha trobat la xarxa en culminar una letal combinació d’atac col·lectiva. Després ha arribat el torn per als veterans: Sergio Busquets i Jordi Alba han cuinat la jugada del 4-1 per reivindicar la seva importància. El lateral esquerre ha signat el gol que moltes vegades regala a Messi i que sentenciava el partit quan faltava mitja hora per al xiulet final.

Arturo Vidal, que ha entrat en el lloc de Sergio Busquets, ha fet el cinquè amb una rematada descomunal, assistit per Griezmman, un minut abans que l’estadi es posés dempeus per aplaudir el canvi de Carles Pérez pel juvenil Ansu Fati, de 16 anys. Loren Morón s’ha sumat a la festa, amb un xut amb la cama esquerra que ha netejat l’escaire de la porteria de Ter Stegen i ha posat el 5-2 definitiu.Fati ha estat a punt de debutar amb gol, amb un xut creuat que ga fregat el pal. Festival d’estiu al Camp Nou, quan menys ens ho esperàvem.