El protagonista

Antoine Griezmann

Com Messi i LeBron

Tretze partits havia jugat Antoine Griezmann al Camp Nou, amb les samarretes de la Real Sociedad i l’Atlético de Madrid, abans del d’ahir a la nit. I en cap d’ells no havia estat capaç de veure porta. Una dada especialment curiosa, si es té en compte que ja fa uns quants anys que es compta entre els millors davanters del món. El francès ha hagut d’esperar a fitxar pel Barça per estrenar-se al coliseu blaugrana com a golejador. I Déu n’hi do de quina manera ho ha fet. Sense Messi ni Suárez, ahir tota la responsabilitat queia damunt d’ell. D’ell, que en la primera jornada, a Bilbao, havia estat desaparegut. D’ell, que fa un any havia dit que no al Barça, en una decisió tan mediatitzada com mal rebuda per l’afició culer. Tots els ulls el miraven, tota la responsabilitat li queia al damunt. I va respondre. I es va fer perdonar.

Va arrencar explosiu, arrossegant l’equip a un atac frenètic, obrint espais a la defensa del Betis i combinant amb els seus companys. El seu primer quart d’hora va anunciar una gran nit. I just aleshores va venir el gol de Fekir. Griezmann va encaixar el cop, com la resta de l’equip, i va saber aixecar-se per tornar a liderar l’atac pressionant del Barça. Aquest va ser l’escenari en el qual, poc abans del descans, signaria el gol de l’empat. Sergi Roberto li va servir una passada deliciosa, entre el central i el porter, que no va desaprofitar: estirant la cama, va superar el porter amb una rematada que va fer esclatar la graderia.

La mitja part no va frenar el Barça, ni molt menys. De fet, els primers minuts de la represa van ser els millors i els més productius del partit. I Griezmann va ser qui va tirar del carro. Assumint el lideratge, marcant la diferència, obrint la llauna. Va perfilar-se, després de combinar amb Sergi Roberto a la frontal -si, un altre cop Sergi Roberto-, per colpejar la pilota amb el peu esquerre i fer-la entrar ajustada al pal. Golàs: 2-1. “He vist com en Leo ho feia en els entrenaments i he provat de copiar-ho”, deia, irònic, encara damunt la gespa de l’estadi, després del partit. I el cas és que Messi ho va veure des de la graderia i ho va celebrar, com la resta dels culers, mentre Griezmann imitava un altre mite, LeBron James, llençant-se confeti pel damunt. Després van venir el tercer, el quart i el cinquè gols, aquest últim d’Arturo Vidal amb assistència seva. “Quan no es pot comptar amb jugadors importants, l’equip ha de donar un pas endavant. I avui ha estat així. No ho he fet jo sol. Si marco o dono assistències és gràcies als companys”, explicava, en una eloqüent declaració. “Volíem fer un bon partit després del que va passar a Bilbao. Aquesta és la línia, però queden detalls per millorar”, deia també. “Hem fet un gran joc i hem disfrutat. Que sigui així sempre”, sentenciava. Que així sigui, doncs.