Barça

Messi lluita amb Cristiano i Van Dijk pel The Best

Premis FIFA. El guanyador se sabrà el dia 23 i l’argentí també aspira al Puskas al millor gol, el que va marcar al Betis. Ter Stegen, al millor porter

A moltíssima gent li va semblar un escàndol que Leo Messi no estigués entre els tres finalistes a adjudicar-se el premi The Best de la FIFA la temporada passada, que se’l va endur Modric. De fet, aquest guardó no figura en el palmarès personal de l’argentí perquè només se n’han fet tres edicions i en dues d’aquestes el blaugrana va ser subcampió per darrere de Cristiano Ronaldo. Es va crear el 2016 per la FIFA. Enguany, però, Messi si que aspirà a endur-se el The Best cap a casa i li toca competir amb Cristiano Ronaldo i Virgil Van Dijk pel reconeixement.

El 10 blaugrana va fer mèrits més que suficients per ser el millor del 2019 segons la FIFA. Va guanyar la lliga, va ser finalista de la copa del Rei i semifinalista de la Champions, competició en què va ser el màxim golejador. Cristiano també es va endur el títol a Itàlia i el defensa del Liverpool va guanyar màxima competició europea. Van Dijk ja es va imposar a Messi i Cristiano Ronaldo al millor jugador d’Europa segons la UEFA la setmana passada. Veurem si aquest cop repeteix. En categoria femenina, el The Best se’l disputen Lucy Bronze, (Olympique de Lió), Alex Morgan (Orlando Pride) i Megan Rapinoe (Reign FC). També hi ha un altre jugador del Barça que aspira a un dels guardons, es tracta de Ter Stegen, que competeix amb els brasilers Alisson (Liverpool) i Ederson (Manchester City) al millor porter de l’any 2019, segons la FIFA.

Messi podria fer un doblet en aquesta gala perquè també aspira a un altre guardó, el premi Puskas al millor gol. Està nominat en aquesta categoria gràcies a la preciosa vaselina que va marcar en el partit de lliga de la temporada passada contra el Betis. Un magnífic gol que va provocar que l’afició bètica es rendís al talent del geni argentí i que acabés aplaudint el gol. Competirà amb Juan Fernando Quintero i amb Daniel Zsori. En clau blaugrana, l’exentrenador del Barça Pep Guardiola és entre els tres finalistes per endur-se el The Best al millor tècnic. Competeix amb Jürgen Klopp, campió de la Champions, i amb Pochettino, l’altre finalista. Guardiola va fer el triplet a Anglaterra.

Els resultats de les votacions, que van a càrrec de capitans, entrenadors de seleccions nacionals, seguidors i mitjans de comunicació, s’anunciarà durant la cerimònia dels The Best FIFA Football Awards el dilluns 23 al conegut teatre de La Scala de Milà.

Premi The Best al jugador de la FIFA
C. Ronaldo (Juventus)
Messi (FC Barcelona)
Virgil van Dijk (Liverpool)
Premi The Best a la jugadora de la FIFA
Lucy Bronze (O. Lió)
Alex Morgan (Orlando Pride)
Megan Rapinoe (Reign FC)
Premi The Best a l’entrenador de futbol masculí
Pep Guardiola (M. City)
Jürgen Klopp (Liverpool)
M. Pochettino (Tottenham)
Premi The Best a l’entrenador de futbol femení
Jill Ellis (Selecció EE. UU)
Phil Neville (Anglaterra
Sarina Wiegman (Holanda)
Premi a l’afició de la FIFA
Silvia Grecco
Afició d’Holanda al mundial femení
Justo Sánchez
Premi The Best al porter de la FIFA
Alisson (Liverpool)
Ederson (M. City)
Ter Stegen (FC Barcelona)
Premi The Best a la portera de la FIFA
Hedvig Lindahl (Chelsea/ Wolfsburg)
Christiane Endler (PSG)
Sari van Veenendaal (Arsenal/ Atlético)
Premi Puskas de la FIFA
Messi. Gol en el Real Betis-FC Barcelona
Juan Fernando Quintero, Gol en el River Plate-Racing Club (Superliga argentina)
Daniel Zsori. Gol en el Debrecen FC-Ferencváros TC (Nemzeti Bajnoskag I).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)