Barça

Víctor Font carrega contra la junta

Oposició. L’empresari critica la gestió del cas Neymar i anuncia que recollirà signatures perquè en l’assemblea de compromissaris es pugui aprovar el vot electrònic

L’empresari Víctor Font, que serà candidat a les eleccions del FC Barcelona l’any 2021, es va mostrar ahir molt crític amb l’actual junta directiva del club que presideix Josep Maria Bartomeu per com ha gestionat el mercat de fitxatges i, especialment, l’intent de retorn de Neymar al Camp Nou. “El paper del Barça en el tema de Neymar ha estat ridícul. No entenc ni per què ni com s’ha fet. L’època Neymar és passat i tornar a aquella època només ajudaria a guanyar a curt termini. Necessitaria que m’expliquessin quin benefici des del punt de vista esportiu té el seu retorn. És un jugador que té demandat el club. Només això ja em provoca un conflicte moral i ètic”, va explicar Font, que va continuar la seva crítica parlant d’alguns detalls de l’operació que van transcendir. “Una mostra que no hi ha projecte esportiu és que defensem que Dembélé és millor que Neymar i després l’oferim en l’operació. Hi ha d’haver transparència econòmica al club”, va manifestar. Font també va dir-hi la seva després que el diari El País descobrís que Messi té una clàusula en el contracte que li permet marxar lliure si vol aquest estiu que ve: “A mi el que em preocupa, més que el seu contracte, és que assegurem que Messi continua sent feliç aquí.”

L’empresari de Granollers va fer aquestes declaracions en una roda de premsa en què va anunciar que iniciava un procés de recollida de signatures perquè en la pròxima assemblea de compromissaris del 6 d’octubre es pugui aprovar la utilització del vot electrònic entre els socis del Barça, que facilitaria, segons el seu parer, tant la participació en les eleccions a la presidència com en consultes importants per al club. El grup Sí al Futur que lidera Font va entregar al club el software necessari perquè 150.000 persones puguin participar en una votació. Perquè es pugui utilitzar, el vot electrònic ha de ser aprovat i introduït en la nova llei de l’esport que encara no s’ha tramitat al Parlament de Catalunya i també ha de ser aprovat per l’assemblea de compromissaris del Barça. “Hem decidit començar amb aquest primer pas. Bartomeu estava a favor del vot electrònic en anteriors eleccions, però el club al·lega ara dubtes sobre la seguretat i fiabilitat del sistema. Com que veiem que la junta no vol fer el pas, buscarem les signatures necessàries perquè aquest punt es pugui introduir en l’ordre del dia de la propera assemblea de compromissaris”, va dir Font. Perquè això sigui possible necessitarà el suport del 3% de la massa social que hi havia el dia 5 d’agost. És a dir, ha de recollir un mínim de 3.253 signatures abans del 27 de setembre. Durant aquest temps, el Barça jugarà dos partits com a local, contra el València i contra el Vila-real.

Font, que veu el sistema del vot electrònic “totalment fiable”, creu que es podria fer servir especialment per a tres coses: per a les eleccions a la presidència del club, per augmentar la participació en l’assemblea de compromissaris i per a consultes importants com ara un canvi d’escut o el nom de l’estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)