Barça

L’Espai Barça costarà 685 milions

Economia i patrimoni. Bartomeu anuncia uns ingressos rècord per aquest curs de 1.060 milions

Josep Maria Bartomeu va parlar durant l’entrevista també de diners i patrimoni. Inaugurat ja l’estadi Johan Cruyff, la primera peça de l’Espai Barça, Bartomeu va mostrar la seva satisfacció i va explicar també que el pressupost inicial de 600 milions ha crescut fins els 685. “Continuem avançant en l’Espai Barça. Després d’inaugurar l’estadi Johan Cruyff, ara enderrocarem el Mini. Farem una festa de comiat el dia 24. L’any que ve començarem amb el Camp Nou, que s’acabarà l’any 2024. L’any 2020 tindrem el nou Palau. Ha estat un projecte difícil, llarg i participatiu, però que ara ja està en marxa. Estem afinant xifres i el pressupost final podria ser de 685 milions i no de 600 com vam dir en el 2014. La xifra ha canviat perquè els costos són diferents que al 2014 i també perquè hem d’urbanitzar més part de Les Corts i tenim més espai per construir, que és bo per a nosaltres. Farem una assemblea extraordinària per explicar al soci com està el finançament. Aconseguirem més diners que els que dèiem com a recursos propis, ja hem aconseguit els que vam dir sense remodelar l’estadi. I el title right, com tenim temps, es pot anar negociant”, va dir el president del Barça, que va assegurar que el finançament de l’Espai Barça no perjudicarà mai el funcionament diari del club i l’àrea esportiva.

Bartomeu va anunciar que a l’assemblea del 6 d’octubre presentarà un pressupost amb uns ingressos rècord de 1.060 milions d’euros i va dir no està gaire preocupat perquè es dediquin entre 600 i 650 milions d’euros als esportistes de l’entitat. “El Barça té la seva economia sanejada i és un club sòlid. Volem tenir els millors jugadors. No estem al límit, però és cert que hem de ser curosos en la despesa. Nosaltres mateixos ens vam posar uns límits en la despesa i l’endeutament”.

Bartomeu també va parlar de les futures eleccions, a les que ell no s’hi pot presentar. “Algú de la junta es presentarà per continuar el projecte. Hi ha alguna persona amb interès, però queden dues temporades i no és el moment de dir-ho”, va dir el president del Barça, que va assegurar que no es tornarà a presentar mai més, en una clara indirecta a Joan Laporta. “Ser president és un plaer, però una vegada ha passat, crec que no es bo tornar. No seria bo per al club”.

Un dels candidats l’any 2021 serà Víctor Font, que ahir demanava l’aprovació del vot electrònic. “És un debat que existeix des de fa temps. Quan les tecnologies siguin fiables, ho podrem introduir. Treballem perquè en futures eleccions es pugui votar en diferents seus a Catalunya i Espanya, que no s’hagi de venir al Camp Nou i es fomenti la participació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)