Barça

Tebas fa de Tebas

Canvi. LaLiga demana a la federació que el clàssic del dia 26 es jugui al Bernabéu i no al Camp Nou perquè, segons el seu president, no es podrà garantir la seguretat. El Barça no ho accepta

Javier Tebas, president de la LaLiga i ultradretà reconegut, ha volgut afegir-se a la creació del fals relat que diu que Catalunya no és segura. Extralimitant-se en les seves funcions i sense prèvia consulta als dos clubs afectats, va traslladar ahir una petició a la federació espanyola perquè el seu comitè de competició canviï l’ordre dels clàssics. LaLiga demana que el partit que han de jugar el Barça i el Real Madrid en el Camp Nou el dissabte 26 d’octubre a la una del migdia es disputi en el Santiago Bernabéu i que el de la segona volta es jugui a Barcelona.

Ahir mateix, la federació va traslladar aquesta petició als clubs i va avisar que tenen tres dies per presentar al·legacions abans que decideixi el comitè de competició, possiblement dilluns. LaLiga demana el canvi per garantir la seguretat del partit degut, segons l’organisme que presideix Tebas, a la situació convulsa que es viu a Catalunya i a que aquell mateix dia hi ha prevista la celebració a Barcelona d’una manifestació unitària i multitudinària per protestar per la sentència del procés.

Cap dels dos clubs estan d’acord amb el canvi proposat per LaLiga. El Real Madrid no vol jugar en el Bernabeu i sí acceptaria un ajornament del partit. Des del Barça són molt més contundents. El club blaugrana ja ha comunicat a la federació que no accepta el canvi i mostra la seva indignació quan recorda que va ser LaLiga la que el va obligar a jugar contra la UD Las Palmas el dia 1 d’octubre, quan l’ambient a tota Catalunya estava molt més caldejat després de les innumerables càrregues de la Policia Nacional i la Guardia Civil contra ciutadans que només volien exercir el seu dret a vot. LaLiga va dir que el partit només se suspenia si els Mossos d’Esquadra no podien garantir la seguretat, però van fer un informe garantint-la. Que aquell partit s’acabés jugant, tot i que a porta tancada, va acabar provocant la dimissió de dos directius: Carles Vilarrubí i Jordi Monés.

Algunes fonts properes a la directiva blaugrana veuen aquesta maniobra de Tebas com un intent del president de LaLiga perquè el món sencer, tenint en compte que el partit es podrà veure en directe en centenars de països, no pugui assabentar-se del que passa a Catalunya, doncs es preveuen moltes protestes i reivindicacions a les graderies.

També recorden a Can Barça que des de molts mitjans de comunicació de Madrid contribueixen a crear el relat de que participa Tebas. I posen com exemple la visita que el Real Madrid va fer a Montilivi el 29 d’octubre de 2017, dos dies després que el Parlament proclamés la República i després la deixés sense efecte. Des de Madrid es deia que a Catalunya hi havia un clima bèl·lic. El partit es va jugar sense problemes i el Girona va guanyar (2-1).

No va fer cap declaració pública ni el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ni cap membre de la seva junta directiva, que ahir es van deixar veure per l’Antiga Fàbrica Damm en l’entrega de la Bota d’Or a Leo Messi. Sí es va manifestar contrari al canvi de dates el president de la federació catalana, Joan Soteras, que també es vicepresident de la federació espanyola. “Hauria de ser un acte de molta força major per canviar la seu del partit. S’ha anat molt ràpid. Demanar això amb tants dies d’antelació em sembla insensat, poden passar moltes coses.

Les opinions del Barça i el Real Madrid no són vinculants i serà el comitè de competició l’encarregat de prendre una decisió la setmana vinent. Ho decidiran tres membres: Pablo Mayor, posat per LaLiga, Carmen Pérez, posada per la federació espanyola, i Lucas Osorio, home de consens entre les dues organitzacions. Per suspendre el partit o fer el canvi que demana Tebas, que sempre s’hauria de fer després d’acreditar que es fa per força major, hauria d’haver un informe en el qual no es garantiria la seguretat en el partit. En aquest sentit, i per tenir alguna pista del que pot passar, des del CSD, organisme vinculat al govern espanyol, no es veu bé que el partit es jugui el 26 d’octubre en el Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)