Barça

Consolidar la millora

europa ·

Després d’haver guanyat els últims cinc partits disputats i haver assolit el lideratge en la lliga, el Barça vol perpetuar el seu bon moment amb una victòria a Praga que el deixi a prop dels vuitens de final

S’esperen poques novetats en l’onze titular respecte al que va guanyar a Eibar, només el retorn de Piqué i Semedo

Després d’aconseguir el lideratge en la lliga i acumular cinc victòries consecutives, el Barça d’Ernesto Valverde vol donar continuïtat a la seva millora de joc i resultats a Praga, on aquesta nit s’enfronta amb l’Slavia. Els blaugrana tenen una bona oportunitat, en el doble enfrontament que tindran amb l’equip txec en aquestes dues setmanes, per deixar enllestida la classificació per als vuitens de final de la lliga de campions, després de l’empat miraculós aconseguit a Dortmund i la remuntada al Camp Nou contra l’Inter. El Barça té l’obligació d’aconseguir una victòria a Europa com a visitant després d’haver guanyat només quatre dels últims catorze partits que ha disputat lluny del Camp Nou en la màxima competició continental. És una bona oportunitat per aconseguir-ho, contra un equip que teòricament és el més fluix del grup i en un escenari que Leo Messi coneix bé. El Barça va visitar l’Eden Arena de Praga en la fase de grups del curs 2011/12, tot i que per jugar contra el Viktoria Plzen. Va guanyar l’equip que en aquell moment entrenava Pep Guardiola per un contundent 0-4, amb hat-trick de Messi.

El retorn de l’argentí és una de les claus de la millora del grup de Valverde en les últimes setmanes. Els tres membres del nou trident blaugrana cada vegada s’entenen millor i han trobat al darrere un mig del camp, el que formen Sergio Busquets, Arthur i De Jong, capaç de tenir més la pilota i controlar millor els partits. Tots sis, tot i que Valverde pot disposar de Dembélé, s’entreveuen avui com a titulars tenint en compte que el Barça descansarà el cap de setmana per la suspensió del clàssic. També perquè van saber superar molt bé la pressió i la defensa avançada de l’Eibar el cap de setmana passat i l’Slavia que dirigeix Jindrich Trpisovsky té una manera de jugar molt semblant a la de l’equip basc. Una altra de les claus de la millora blaugrana en els darrers partits és haver encaixat només dos gols en els últims cinc enfrontaments. En la línia defensiva sí que es preveuen canvis respecte al partit del cap de setmana. Piqué, sancionat a Eibar, recuperarà la titularitat, i Semedo entrarà al lateral per la lesió al genoll esquerre de Sergi Roberto.

El Barça té garanties més que suficients per superar un equip que, si bé va trencar tots els pronòstics en la primera jornada empatant a Milà contra l’Inter un duel que guanyava fins al minut 92, va caure a casa contra el Borussia Dortmund en la segona jornada (0-2). Fins a aquell partit, l’equip txec s’havia mostrat fort com a local. Aquella derrota va trencar una ratxa de 24 partits consecutius sense perdre a casa. A Europa, ha perdut només dos dels últims nou partits que ha disputat com a local. De fet, el líder de la lliga txeca, amb onze victòries i dos empats, 28 gols a favor i només tres en contra, guanyador de dues de les tres últimes lligues del seu país i del seu primer doblet el curs passat, va ser una de les revelacions a Europa de la temporada. Després de ser eliminat pel Dinamo de Kíev en la fase prèvia de la Champions, va disputar la fase de grups de l’Europa League, i va ser capaç d’eliminar el Sevilla i arribar als quarts de final. Va ser eliminat pel futur campió, el Chelsea. Aquest curs fa la seva segona aparició en la lliga de campions. L’anterior va ser fa dotze anys: va quedar tercer de grup, per sota de l’Arsenal i el Sevilla.

El migcampista Tomas Soucek és la seva gran estrella. Amb un gran físic (1,92 d’alçada), però també bon toc de pilota, és el far del conjunt de Praga, que té altres futbolistes destacats, com el davanter nigerià Peter Olayinka, el talentós romanès Nicolae Stanciu i el migcampista ivorià Ibrahim Traoré. Està en baixa forma, però, qui ha estat el referent de l’equip com a davanter en els últims anys, Milan Skoda, suplent en molts partits aquesta temporada.

Aquests són alguns dels noms destacats d’un equip inferior a un Barça que espera que Luis Suárez, el gran protagonista de la remuntada contra l’Inter de Milà, amb dos gols, trenqui per fi la seva mala ratxa a Europa lluny del Camp Nou. No marca des de fa més de quatre anys, a Roma. Com a curiositat, val a dir que l’uruguaià sap el que és marcar contra l’Slavia a Praga. Ho va fer amb l’Ajax l’any 2007 en una prèvia europea. Els d’Amsterdam, però, van quedar eliminats.

MESSI

Va recuperant la forma i coneix bé l’estadi. Hi va fer tres gols l’any 2011 amb el Barça

LUIS SUÁREZ

Amb cinc gols en els últims quatre duels, vol posar fi a la sequera a Europa com a visitant

EL RIVAL

Perillós a casa, abans de caure contra el Dortmund acumulava 24 partits sense perdre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)