Barça

El protagonista

Leo Messi

La víctima número trenta-tres

Cada cop queden menys equips als quals Leo Messi no hagi marcat un gol. Portant l’exageració al límit, gairebé es podrien comptar amb els dits de la mà. El duel contra l’Slavia de Praga era molt important perquè, després de l’ajornament del clàssic, el Barça es podia centrar únicament en aquesta cita per deixar molt ben encarat el pas a la següent fase. Per això Valverde no va reservar res i va sortir amb el seu teòric equip de gala. I al davant, al costat de Messi, Luis Suárez i Antoine Griezmann per completar el trident que tan bones prestacions va oferir al camp de l’Eibar en la jornada de lliga passada. A Ipurua van marcar tots tres i l’entesa entre ells va fer un pas endavant respecte dels altres partits.

Messi no va tardar gens ni mica a deixar el seu segell en el partit. En el minut 3 va intuir a la perfecció una passada de Sevcik, va tallar-la, va passar-la cap a Arthur i aquest va esperar l’arribada de Leo perquè al primer toc rematés ajustat al pal en el que va ser el primer xut del Barça a Praga. Aquest gol significava diferents coses. Per començar, era el primer que feia l’argentí en la Champions aquesta temporada. No n’havia pogut fer cap ni en l’estona que va jugar a Dortmund ni en els noranta minuts contra l’Inter al Camp Nou. Aquell dia sí que va donar el segon gol, de Luis Suárez. A més a més, amb el d’ahir Messi ja suma quinze anys consecutius marcant en la màxima competició continental. L’Slavia de Praga es va convertir en la seva víctima número 33 en la Champions. Amb aquesta efemèride iguala dos exmadridistes, Raúl González i Cristiano Ronaldo. Si tinguéssim en compte les competicions europees serien 34, perquè va marcar en una final de la supercopa d’Europa contra el Porto. Messi els podria superar ben aviat perquè precisament no ha aconseguit fer cap gol als altres dos rivals del grup, l’Inter de Milà i el Borussia Dortmund. Així que és força probable que esgarrapi un rècord més en breu.

Messi va estar a punt de fer un altre gol en la segona meitat en una centrada de Jordi Alba per la banda esquerra, però es va equivocar en intentar rematar amb l’exterior del peu, i en una rematada gairebé en l’últim minut del partit que va aturar el porter de l’Slavia en una bona estirada. Ara bé, sí que va destacar més en la seva faceta d’assistent. Seva va ser la centrada que va acabar amb el gol en pròpia porta de Olayinka, en què Luis Suárez també va participar perquè la rematada que el jugador de l’Slavia de Praga va desviar havia estat seva. A l’uruguaià també el va deixar sol en diverses ocasions, però Luis Suárez continua amb el seu malefici fora de casa en la Champions. Un malefici que Messi difícilment tindrà perquè ja acumula un total de 606 gols i 113 en la màxima competició continental.

56
intervencions
3
passades de mèrit bones
4
pilotes recuperades
5
pilotes perdudes
0
faltes comeses
1
faltes rebudes
4
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)