Barça

Ernesto Valverde

Entrenador del FC Barcelona

“Quan es perd, sempre es mira cap a la banqueta”

Ernesto Valverde. Entrenador del FC Barcelona

Després del desastre del Barça de dissabte al Ciutat de València, ahir hi havia molta expectació per veure quin seria el to i el contingut del discurs d’Ernesto Valverde en la seva compareixença prèvia al partit de Champions d’avui al Camp Nou contra l’Slavia de Praga. El Barça arriba a aquest partit com a líder en solitari del seu grup, però amb força dubtes pel que fa al joc i les sensacions. L’equip necessita llepar-se les ferides després del KO contra el Llevant. Guanyar avui i també el proper cap de setmana contra el Celta s’entreveu indispensable per tal d’afrontar la pròxima aturada per seleccions amb una mica de tranquil·litat en l’entorn i també dins el mateix vestidor: “Quan vens d’una derrota com la del Llevant necessites una victòria convincent. Les derrotes t’obliguen a tenir una reacció en el següent partit, i per això demà [avui per al lector] és una obligació sumar els tres punts.” “M’imagino un partit similar al partit jugat a Praga. L’Slavia és un rival amb un segell de joc molt definit, amb entusiasme pel desplegament ofensiu i amb voluntat d’arribar a l’àrea rival amb molts jugadors, i això no ho canvien juguin a casa o a fora. Ens van posar amb molts problemes en el partit jugat allà, i segur que ara intentaran fer el mateix aquí, al Camp Nou”, explicava.

Interrogat per la feblesa de l’equip lluny del Camp Nou i per les crítiques rebudes, Valverde admet que hi ha coses a millorar, però sense renunciar a l’estil: “La possibilitat de canviar el sistema sempre existeix. Però també és cert que nosaltres som un equip que volem atacar per dins i tenim unes característiques molt definides. Les solucions les buscarem des de la lògica i no allunyant-nos massa del nostre estil.” “Quan perdem un partit sempre analitzem què ha pogut passar, això és evident. Però no crec que sigui una cosa atribuïble al fet d’haver jugat a fora de casa. És cert que al principi de temporada vam perdre al camp de l’Athletic i a Granada i vam empatar al camp de l’Osasuna, però després també hem guanyat tres partits seguits a fora. El que tinc clar és que l’entrenador sempre és el responsable. Vivim amb això. Quan es perd un partit sempre es mira cap a la banqueta.”

A Valverde també se li va preguntar si a l’equip li falta esperit o lideratge per refer-se de situacions complicades en certs moments dels partits, i la pregunta certament el va incomodar: “Aquesta pregunta hauria estat bé després d’haver remuntat contra l’Inter o el dia del Betis, i no ara. Hem demostrat moltes vegades que som capaços de remuntar resultats adversos. L’altre dia al camp del Llevant és evident que no va ser el cas, però parlem d’un partit concret.”

VALORACIONS

Quan vens d’una derrota com la del camp del Llevant necessites una victòria convincent. Sumar els tres punts contra l’Slavia és una obligació
Falta de lideratge? Aquesta pregunta hauria estat bé fer-la també els dies de les remuntades contra l’Inter i el Betis...
Ernesto Valverde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)