Barça

Piqué ha vist nou targetes grogues en catorze partits

Moltes faltes. El central ha comès 16 faltes en 14 partits, més d’una per partit. Només en la lliga del seu debut (2008/09) va superar aquesta mitjana

No és un problema individual. Que Gerard Piqué no està en el seu millor moment és evident. El català està més lent i insegur que de costum, però no deixa de ser una víctima més de la fragilitat defensiva que està mostrant el Barça durant tota la temporada, una fragilitat que comença en la pràcticament nul·la pressió que fan els davanters i la inferioritat física del mig del camp blaugrana, que provoca que els centrals estiguin molt exposats i pendents només dels davanters rivals, també dels adversaris que apareixen en carrera.

La fragilitat defensiva de l’equip i el mal moment de Piqué es reflecteix perfectament en les moltes faltes que ha de fer el central blaugrana, acostumat a defensar sense infraccions, i en la gran quantitat de targetes grogues que està veient aquesta temporada. De fet, Piqué serà baixa en l’important partit de lliga de campions contra el Borussia Dortmund, després d’haver vist ja a Europa tres targetes grogues en només quatre partits. Va veure la tercera dimarts contra l’Slavia de Praga, després de tallar un contraatac en falta que conduïa Olayinka. El català va haver d’agafar de la samarreta el nigerià quan aquest ja l’havia superat. També una falta a la frontal de l’àrea li va costar la primera targeta groga a Dortmund. La segona, la va veure contra l’Inter de Milà, també per una falta sobre Barella, que sortia al contraatac. Tres targetes grogues en quatre partits. Una dada totalment oposada als registres d’anteriors temporades. No va veure cap targeta groga en la lligueta el curs passat, i només en va veure una en cada una de les tres temporades anteriors.

Però Piqué no està només veient targetes a Europa. El Barça ha disputat onze partits de lliga i el central català ja ha hagut de descansar per sanció. Ho va fer a Eibar, si bé és veritat que la cinquena groga la va forçar en el partit anterior per poder jugar un clàssic que finalment es va suspendre. Piqué, però, va tornar a veure targeta dissabte passat en la desfeta contra el Llevant, i ja n’acumula sis en els deu partits que ha jugat. És el seu pitjor registre amb onze jornades disputades. Fins ara, el pitjor era de la temporada 2010/11, quan havia vist cinc targetes grogues en onze jornades. La dada actual contrasta amb la de la temporada passada, quan en va veure sis de grogues, les mateixes que porta aquest curs, en els 35 partits de lliga que va jugar. El seu rècord negatiu, pel que fa a la lliga, són les dotze targetes grogues que va veure la temporada 2015/16.

Les faltes

Que els centrals del Barça estan exposats, ho demostren altres dades, les de les faltes. Perquè a Piqué la majoria de faltes que fa li costen una targeta. És a dir, que les ha de fer en zona de risc per a la porteria de Ter Stegen, per evitar jugades de perill. Ha fet setze faltes aquest curs i ha vist nou targetes grogues. Ha fet nou faltes en deu partits de lliga, amb sis targetes grogues. I ha fet set faltes en quatre partits de Champions, amb tres targetes grogues.

Piqué va pel camí de superar tots els seus registres negatius de faltes i targetes. Ha fet setze faltes en catorze partits disputats aquesta temporada, més d’una per partit. Només en la lliga del seu debut, la temporada 2008/09, va superar la mitjana de més d’una falta per partit. Va fer 35 faltes en 25 partits i va veure vuit targetes grogues.

I si comparem les dades actuals amb les cinc temporades anteriors, destaca que el curs passat només va veure set targetes grogues en 53 partits. El pitjor curs de Piqué en aquesta aspecte va ser el 2015/16, quan va veure 17 targetes grogues i una de vermella.

19/20
Totes les competicions
14 partits -
16 faltes -
9 TG
Lliga
10 partits -
9 faltes -
6 TG
Champions
4 partits -
7 faltes -
3 TG
18/19
53 partits -
30 faltes -
7 TG
17/18
49 partits -
34 faltes -
14 TG
16/17
42 partits -
40 faltes -
8 TG
15/16
47 partits -
26 faltes -
17 TG -
1 TV
14/15
44 partits -
38 faltes -
10 TG * Dades de Carles Domènech. La TDT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)