Barça

A Mouriño li agrada la filosofia de Johan Cruyff

El rival. Des que és president del Celta, ha contractat cinc entrenadors amb passat blaugrana: Stòitxkov, Eusebio, Luis Enrique, Unzué i Òscar

Òscar Garcia, tècnic de marcat estil cruyffista i amb passat blaugrana com a jugador i com a entrenador del juvenil A, equip amb el qual va guanyar la lliga, la copa i la copa de campions, debutarà demà a la banqueta del Celta al Camp Nou. Serà també l’estrena del de Sabadell en un equip de la primera divisió estatal.

No és la primera vegada que Carlos Mouriño, president i màxim accionista del Celta des del 16 de juny de 2006, aposta per un entrenador amb passat blaugrana i que s’ha mostrat obertament seguidor de la manera d’entendre el futbol de Johan Cruyff. De fet, en la seva primera temporada com a president i després de destituir Fernando Vázquez, va apostar per Hristo Stòitxkov. L’experiència no va ser bona. L’equip gallec va acabar perdent la categoria i la següent temporada tampoc va funcionar el projecte del búlgar, que va acabar sent acomiadat i el Celta a un pas de baixar a segona divisió B.

El segon entrenador amb passat blaugrana pel qual va apostar Mouriño, va ser Eusebio Sacristán. El de La Seca, després de retirar-se i treure’s el títol d’entrenador, va formar part del cos tècnic de Frank Rijkaard en el Barça entre els anys 2003 i 2008. Un any més tard, el 2 de març del 2009, es va convertir en primer entrenador del Celta en substitució de Pepe Murcia, i aquesta va ser la seva primera experiència com a primer entrenador. Va aconseguir la permanència a segona divisió, com també va fer el curs següent, una temporada en què va pujar al primer equip futbolistes del planter com ara Hugo Mallo i Iago Aspas. Discrepàncies amb Mouriño sobre els objectius del club van fer que no renovés i un any més tard va tornar al Barça per dirigir el filial.

Un altre tècnic amb passat blaugrana i a Vigo és Luis Enrique. L’asturià va començar la seva carrera com a entrenador en el filial del Barça. S’hi va estar tres anys i va aconseguir l’ascens a segona divisió A. Després d’una curta experiència a Itàlia, va arribar a Balaídos l’any 2013. Va aconseguir classificar l’equip gallec en la novena plaça i va deixar un gran record en els aficionats pel bon futbol que practicava el seu equip. Només hi va ser un curs perquè va ser fitxat pel Barça en substitució de Gerardo Martino.

I el cinquè tècnic sorgit del Barça i que va dirigir el Celta és Juan Carlos Unzué. Entrenador de porters en diferents etapes en el Barça, amb Rijkaard i Guardiola, va arribar a Vigo l’any 2013 com a segon de Luis Enrique, amb qui va tornar al Barça un any més tard. Ja com a primer entrenador va tornar a Balaídos l’any 2017, on va ser una temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)