Barça

Vuit partits que marcaran el futur

Una victòria contra el Borussia Dortmund faria el Barça primer de grup, però si no sumés els tres punts podria jugar una ‘final’ a Milà contra l’Inter

Els blaugrana jugaran sis partits de lliga abans de Nadal, entre els quals destaca el clàssic i les visites al Wanda Metropolitano i a Anoeta

Arrenca la setmana, demà es jugaran els últims partits de seleccions i tornarà el futbol de clubs. Ja no hi haurà cap altra aturada fins a les festes nadalenques. El Barça d’Ernesto Valverde, que començarà el 2020 amb el derbi contra l’Espanyol a Cornellà-el Prat i la supercopa estatal a l’Aràbia Saudita, tindrà ara un mes frenètic en què podrà esvair els dubtes que va generar a principis de temporada i que, després d’un parèntesi de set victòries consecutives, van tornar a aflorar abans d’aquesta aturada arran de la derrota a Llevant (3-1) i l’empat al Camp Nou (0-0) contra l’Slavia de Praga en la lliga de campions.

El Barça va marxar a l’aturada com a líder de la Champions i també del seu grup de la primera fase de la lliga de campions, però amb males sensacions, tal com han reconegut alguns dels seus futbolistes en els últims dies. “Som líders, és novembre i queda molta temporada. És cert que podríem jugar millor, però s’està sent molt crític amb nosaltres”, deia Piqué. “No hem tingut un inici de lliga senzill. Vam regalar punts que altres anys no havíem perdut. S’acosta un mes molt maco, d’aquells que ens agraden als futbolistes, amb un clàssic. Cal estar mentalment i físicament preparats”, comentava Luis Suárez en una entrevista en els mitjans del club.

Així que aquest mes toca esvair dubtes, millorar el joc i aconseguir resultats, perquè aquests vuit partits poden marcar el futur de la temporada, sobretot en la lliga de campions. Queden dos partits de la primera fase i el Barça en té prou amb una victòria contra el Borussia Dortmund dimecres de la setmana vinent per ser primer de grup. Seria un magnífic resultat perquè Valverde podria reservar jugadors en l’últim partit a Milà contra l’Inter. Però l’enfrontament contra els alemanys està enverinat. El Borussia Dortmund va estar a punt de quedar pràcticament eliminat en la quarta jornada quan perdia contra l’Inter (0-2), però va ser capaç de capgirar el resultat (3-2). Està en un moment irregular, sisè en la Bundesliga i amb el seu entrenador, Lucien Favre, molt qüestionat després de ser golejat pel Bayern (4-0) tot just abans de l’aturada, però sap que, si treu alguna cosa positiva del Camp Nou, tindrà molt encarrilada la classificació per als vuitens de final. El Barça, en aquell partit, tindrà moltes baixes en defensa. Semedo i Alba continuaran lesionats i Piqué estarà sancionat. Si el Barça no guanya i l’Inter sí que ho fa a Praga, els de Valverde estaran obligats a puntuar a Milà en l’última jornada si no volen quedar eliminats de la Champions. I en els últims anys al conjunt blaugrana no li ha anat gaire bé jugar lluny del Camp Nou a Europa en partits decisius. Només cal recordar el que va passar a Liverpool, Roma, Torí, París i Madrid contra l’Atlético.

La lliga

Importantíssim el duel contra el Borussia Dortmund, però als de Valverde els esperen altres grans partits en la lliga abans de Nadal, especialment tres. Hi destaca el clàssic del 18 de desembre entre els dos equips que lideren la classificació tot i tenir pendent aquest partit. El Barça i el Real Madrid hauran de jugar quatre partits de lliga abans del clàssic i caldrà veure com hi arriben. Els blancs tenen un difícil desplaçament a Mestalla; dos partits a casa, contra la Real Sociedad i l’Espanyol, i un altre partit fora, a Vitòria, contra l’Alavés.

Però el Barça, que sols ha guanyat dos dels sis partits que ha jugat lluny del Camp Nou en la lliga, té dos desplaçaments molt complicats. L’1 de desembre visitarà el Wanda Metropolitano per enfrontar-se amb l’Atlético de Madrid, tercer classificat, a un punt dels blaugrana i els blancs. Els dos partits que els dos equips han jugat al Wanda han acabat igual (1-1), amb gols de Suárez i Dembélé a les acaballes. Una altra visita complicada serà la d’Anoeta. La Real Sociedad és cinquena, però és sempre un camp complicat per al Barça. Dues victòries en els dos últims cursos, però abans deu anys sense guanyar. Com deia Suárez, “cal estar mentalment i físicament preparats”.

EL DORTMUND

Aquell dia, Valverde tindrà les baixes en defensa de Piqué, Semedo i Alba
Leganés - Barça
23 de novembre (13 h)
Barça - Dortmund
27 de novembre (21 h)
Atl. Madrid - Barça
1 de desembre (21 h)
Barça - Mallorca
7 de desembre (21 h)
Inter - Barça
10 de desembre (21 h)
Real Sociedad - Barça
14 de desembre (16 h)
Barça - Real Madrid
18 de desembre (20 h)
Barça - Alavés
21 de desembre (16 h)
“Cal estar mentalment i físicament preparats”, diu Luis Suárez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)