Barça

‘Sit and talk’

Petició. El Tsunami Democràtic proposa al Barça i al Real Madrid que permetin fer visible a les grades del Camp Nou el lema que reclama diàleg

El primer clàssic de la temporada entre el Barça i el Real Madrid s’havia de disputar el 26 d’octubre passat a les 13:00 hores al Camp Nou. Però la situació social i política que es va viure i encara es viu a Catalunya després de la dura sentència del procés va portar LaLiga de Javier Tebas a reclamar un ajornament del partit després que fracassés la seva proposta de mantenir la data original, però intercanviant els escenaris. És a dir, que es jugués primer al Bernabéu i el de la segona volta, al Camp Nou. Cap dels dos clubs va estar-hi d’acord. I pel que fa a l’ajornament, el Barça tampoc ho veia amb bons ulls. LaLiga va esgrimir problemes de seguretat malgrat que els Mossos d’Esquadra van assegurar que el partit es podia jugar perfectament.

Temien, entre altres coses, el que pogués organitzar el Tsunami Democràtic de cara al partit i que es posés en seriós risc la seva disputa tenint en compte que la plataforma havia avisat que pensava fer una mobilització aquell dia i que va utilitzar el lema Juguem a casa. La nova data va quedar fixada per al 18 de desembre a les vuit del vespre i ahir el Tsunami Democràtic va fer pública la proposta que envia als dos clubs, el Barça i el Real Madrid, de cara a la cita. Els proposa que permetin fer visible “a les grades i al camp” el lema Spain, sit and talk perquè significaria que els dos clubs s’implicarien en la solució dialogada com a manera de resoldre el conflicte i quedaria respectat el lliure desenvolupament del partit de futbol.

Aquesta plataforma considera que amb aquest acte es faria visible la situació d’excepcionalitat que es viu a Catalunya i que seria un pas més per posar fi a “la situació d’exclusió i segregació política que afecta una part majoritària de la població catalana”.

El Tsunami Democràtic recorda que el món de l’esport i els dos principals clubs de la lliga espanyola, per la seva magnitud, no poden viure aliens a les problemàtiques socials que afecten la societat a la qual pertanyen i per aquest motiu els demana la seva implicació. En el comunicat també se censura la persecució que s’està fent contra aquelles persones que defensen l’autodeterminació, des de la presència de presos polítics fins a l’aprovació de decrets llei que violen drets fonamentals i la separació de poders.

El Tsunami Democràtic acaba el seu comunicat dient que esperen una resposta en els pròxims dies dels dos clubs abans d’emetre un altre comunicat. En funció de la resposta caldrà veure quina decisió pren la plataforma amb vista al clàssic del 18 de desembre. El FC Barcelona ahir no va voler fer cap comentari, així que caldrà estar en espera del que passi en els pròxims dies. Ara bé, passi el que passi, segur que es viu un ambient reivindicatiu al Camp Nou el dia del partit contra el Real Madrid i que la transcendència del que passi sobre la gespa i a les graderies tindrà un gran ressò mundial.

EL BARÇA

El club blaugrana, de moment, no ha volgut fer cap comentari sobre aquesta petició

TSUNAMI

Creuen que així es respecta el lliure desenvolupament del partit i es fa visible el conflicte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)