Barça

El protagonista

Leo Messi

Un ‘hat-trick’ per celebrar-ho

Messi va anar per feina des que va aparèixer pel túnel de vestidors. Va enllestir l’ofrena al Camp Nou de la seva sisena Pilota d’Or amb un senzill gest, acompanyat dels seus tres fills –Thiago, Mateo i Ciro– i va deixar molt clar, des de la primera pilota que va passar pels seus peus, que posaria la màxima intensitat en el partit. Darrere seu, hi van anar els seus companys. Arrossegat per la inèrcia del seu capità, el Barça es va endollar des del primer segon, va pressionar amb fam després de cada pèrdua i va desbordar el Mallorca amb la pilota i sense ella. Deu minuts després d’aplaudir la jugada de l’un a zero, signat per Griezmann i apadrinat per Ter Stegen, el millor futbolista del món es va fer aplaudir amb un altre gol de traca i mocador. Amb l’esquerra i des de fora de l’àrea, va enviar la pilota a l’escaire amb la naturalitat de sempre, fent la jugada de sempre. Res no podia anar malament si Messi estava així.

Ni quan el Mallorca va retallar la diferència hi va haver cap dubte que la nit acabaria bé. Més encara quan, poc després del dos a un, Messi va rebre una entrada lletja pel darrere, l’àrbitre es va estalviar la targeta i Vicente Moreno el va increpar, des de la banqueta, en veure que demanava una sanció pel seu jugador. L’entrenador dels balears no sabia el que es feia, perquè el 10 blaugrana no va trigar ni tres minuts a tornar a marcar. De nou una fuetada des de fora de l’àrea, aquest cop després d’una recuperació de Rakitic. Sense compassió. Un altre golàs. Aquest celebrat amb ràbia, sense somriure, encara amb el mal regust de la discussió amb Moreno. La rialla li va tornar, però, de seguida, quan Luis Suárez va fer el quart del Barça en una acció monumental, amb un cop d’esperó, potent i creuat, que va tancar la primera part.

Amb un marcador tan favorable i després d’uns primers 45 minuts com els que s’havien viscut, al Barça li va costar mantenir el ritme després del descans. Amb tot, no van faltar les arribades a l’àrea de Manolo Reina. El Mallorca, però, va anar a la seva i va fer el segon, el partit es va ensopir i, fins i tot, va semblar que els balears podrien tornar a marcar. Però Messi continuava damunt la gespa i la cosa no podia acabar així. El cas és que, en el minut 82, l’argentí va posar el punt final amb un altre senyor gol. Ho va fer en una altra combinació amb el seu soci Suárez, que li va entregar una magnífica passada d’esquena a la porteria, i definint amb un altre xut potent que es va colar per l’escaire de la porteria del desemparat porter del Mallorca. Hat-trick per celebrar la sisena Pilota d’Or. Hat-trick per provocar que el Camp Nou torni a corejar el seu nom. Hat-trick per arribar als 12 gols en 10 partits. Hat-trick per posar-se líder en el trofeu Pitxitxi. I això que es va perdre els primers partits de la temporada. Messi, sempre Messi.

83
intervencions
1
passada de mèrit bona
0
pilotes recuperades
7
pilotes perdudes
2
faltes rebudes
5
rematades
3
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)