Barça

Cada vegada millor

A una setmana i mitja del clàssic, el trident confirma que està a punt

Contra el Mallorca, Messi va clavar un ‘hat-trick’, Griezmann va definir com a l’Atlético i Suárez va fer el millor gol de la seva carrera

Dissabte l’afició del Barça va gaudir per triplicat: amb l’ofrena de la sisena Pilota d’Or de Messi, amb la clara i convincent victòria sobre el Mallorca i amb els gols del seu trident atacant. Messi, Luis Suárez i Griezmann van confirmar el que havien anunciat una setmana abans, contra el Borussia Dortmund a la Champions, i van tornar a veure porta cadascun d’ells. El francès va obrir el marcador de seguida, aprofitant una assistència magistral de Ter Stegen i executant una transició amb la mateixa precisió que ho feia quan era l’estrella de l’Atlético de Madrid. L’argentí, en una nit en què va començar a ser protagonista abans de la sacada inicial, va clavar tres gols que el situen en el primer lloc del Pitxitxi i l’enganxen en la lluita per la Bota d’Or. I l’uruguaià va marcar, segons les seves pròpies paraules, el millor gol que ha fet mai. I això és dir molt.

“És el millor gol de la meva carrera. Sabia que tenia poc angle i l’últim recurs que em quedava era tocar-la amb el taló. He buscat el rebot perquè així he donat menys opcions al porter”, explicava Suárez després del partit, encara damunt la gespa. Sobre Antoine Griezmann, el dorsal 9 demanava temps i felicitava el seu company: “S’ha d’acoblar a la nova posició, ha de buscar el seu espai. El felicito per l’adaptació que està fent, perquè no és fàcil.” Griezmann, per la seva banda, a la zona mixta no amagava la seva alegria per com havia anat el partit i per l’entesa que, cada dia més, demostra amb els seus dos companys de davantera: “Som aquí per entendre’ns. Cada partit és millor. Avui era una nit especial per al Leo i volíem fer un partit bo per a ell. Estic content d’ajudar-los a guanyar el partit.”

Qui més es frega les mans en veure que el trident del Barça comença a rutllar és, sens dubte, Ernesto Valverde. El tècnic va subratllar, a la sala de premsa del Camp Nou, que Messi, Suárez i Griezmann han hagut de trobar la forma amb la temporada ja començada. “Cada vegada els veig millor. Cal tenir en compte que van trigar a poder treballar junts perquè les lesions, especialment la de Messi, van trencar la dinàmica d’entrenaments i ha hagut d’acoblar-se sobre la marxa. Amb el temps es veu que cada vegada s’ajusten millor”, va dir. Certament, Leo Messi no va poder fer una pretemporada normal per culpa de la lesió al soli que es va fer el 5 d’agost, de la qual no es va recuperar fins a la vuitena jornada de lliga, mentre que Luis Suárez va tenir un parell de lesions, precisament en la mateixa zona, i tampoc va poder engegar d’una manera normal. Mentrestant, Griezmann va haver de començar sense la referència dels seus companys d’atac i havent d’acostumar-se a un nou estil i una nova posició al camp.

El cas és que, després de quinze partits de lliga, Messi, Suárez i Griezmann sumen 25 dels 41 gols que ha marcat el Barça. I que en la Champions han estat protagonistes dels set gols que han fet liderar el seu equip en la lligueta del grup F. A una setmana del clàssic, la MSG ja roda. No hi podia haver una millor notícia per al barcelonisme.

UN 66 PER CENT

25
gols
han marcat a la lliga Messi, Suárez i Griezmann dels 41 del Barça. A la Champions, 7 de 7.

ERNESTO VALVERDE

Les lesions van trencar la dinàmica d’entrenaments i han hagut d’acoblar-se sobre la marxa. Es veu que cada cop s’ajusten millor

Eibar, Dortmund i Mallorca, les seves víctimes

La primera vegada que Leo Messi, Luis Suárez i Antoine Griezmann van marcar en un mateix partit amb la samarreta del FC Barcelona va ser el 18 d’octubre passat, a Ipurua. Cadascun d’ells va signar un dels gols de la victòria contra l’Eibar (0-3). Un mes i nou dies més tard van repetir, aquesta vegada en un duel de més transcendència: contra el Borussia Dortmund, al Camp Nou, la nit en què el Barça havia de certificar la seva classificació per als vuitens de final de la Champions League. El trident va tornar a aparèixer per tornar a fer un triplet: 3-1 i primers de grup.

Deu dies després, en el 5-2 contra el Mallorca a l’Estadi, la ‘MSG’ va certificar que comença a rutllar, que això va de debò.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)