Barça

Riqui Puig, el gran beneficiat

Quique Setién és un enamorat del joc del de Matadepera i el tindrà en dinàmica del primer equip. Podria ser titular diumenge contra el Granada i jugarà la copa contra l’Eivissa

Amb la marxa de Jean-Clair Todibo al Schalke 04, Ronald Araújo també tindrà oportunitats

L’arribada de Quique Setién a la banqueta del Barça ha provocat que s’obri un nou escenari per a Riqui Puig, la jove joia del filial que havia comptat molt poc per a Ernesto Valverde els últims mesos. Riqui Puig és un futbolista que sempre ha agradat molt a Setién i els últims moviments del nou inquilí de la banqueta blaugrana són tota una declaració d’intencions. El menut migcampista no va jugar ahir amb el Barça B contra el Badalona el partit ajornat de segona B del cap de setmana passat i es va tornar a entrenar amb el primer equip, com ja havia fet dimarts amb Setién. La decisió és del nou entrenador del Barça, que compta amb Riqui Puig per al partit de diumenge vinent contra el Granada. No podrà disposar de Frenkie de Jong per sanció, i Arthur, que ahir va fer una part de l’entrenament amb el grup i que podria rebre l’alta mèdica d’aquí a uns dies, acumula moltes setmanes sense jugar. Aquests dos fets han provocat que Setién hagi decidit comptar amb Riqui Puig, que estarà en dinàmica del primer equip tota la setmana i que fins i tot podria ser titular diumenge en un mig del camp format per ell, Rakitic i Busquets. La segona oportunitat li arribarà tres dies després, en la copa contra l’Eivissa. Si les aprofita, la intenció és que el de Matadepera mantingui la fitxa del filial i s’entreni sempre amb el primer equip, com feia la temporada passada, i l’entrenador decidirà on juga el cap de setmana. Ja ho va dir Setién en la roda de premsa de la seva presentació. Comptarà amb el filial.“Sabeu quina és la meva trajectòria i aquest club té una base increïble. Si el talent s’obre camí, deixarem que flueixi. Sempre que un nano puja al primer equip és perquè s’ho ha guanyat, és un estímul i fa que ningú es relaxi”, deia el tècnic cantàbric, que ahir va veure des de la llotja del Johan Cruyff el partit entre el filial i el Badalona i que ja ha parlat amb García Pimienta. “Vam parlar. Sempre li ha agradat el futbol formatiu. Té ganes de veure la progressió dels meus jugadors. Li vaig dir que teníem una gran generació. Estan preparats i tindran oportunitats”, explicava ahir el tècnic del filial després del partit.

Riqui Puig, que ha fet dos gols en disset partits aquesta temporada amb el filial, no ha aparegut aquesta campanya pel primer equip. Sí que ho va fer el curs passat, disputant dos partits de lliga i un de copa i tenint una participació destacada en la gira de pretemporada. Aquest curs, la seva presència havia disminuït també en els entrenaments, amb overbooking de migcampistes a les ordres de Valverde. El jugador fins i tot s’havia plantejat una cessió a final de temporada si no canviaven les coses, però l’arribada de Setién millora la seva situació.

Ronald Araújo

I no serà Riqui Puig l’únic futbolista del filial que tindrà presència en les convocatòries de Setién. Ahir es va confirmar que el francès Jen-Clair Todibo marxa cedit al Schalke 04. Això significa que la plantilla del primer equip queda només amb tres centrals fins a final de temporada: Piqué, Lenglet i Umtiti. Pocs efectius. Encara més si es té en compte que Setién juga moltes vegades amb tres centrals. Així que tot indica que Ronald Araújo serà també un futbolista amb dinàmica del primer equip. L’uruguaià, de 20 anys, ja es va entrenar dimarts al matí a les ordres de Setién. No ho va fer ni a la tarda ni ahir perquè tenia partit amb el filial, però tornarà amb el primer equip i, depenent de les necessitats, formarà part de la convocatòria del filial o del primer equip.

Araújo, que va arribar com una aposta de futur procedent de Boston River per 1,7 milions d’euros fixos més un variable que podria arribar a un màxim de 5,2, ja va debutar amb Valverde en primera contra el Sevilla. La fatiga muscular de Todibo, que formava aquell dia parella de centrals amb Piqué, va provocar que entrés al camp en el minut 73. Catorze minuts després va ser expulsat per Mateu Lahoz. Segur que tindrà més oportunitats d’aquí a final de temporada amb Setién. De fet, la primera ja la podria tenir dimecres contra l’Eivissa.

BAIXES

Tindrà l’oportunitat per la sanció de De Jong i la falta de ritme d’Arthur

CANVI DE DINÀMICA

Aquest curs no havia jugat amb els grans i anava poc a entrenar-se amb ells

ARAÚJO

S’entrenarà amb el primer equip, serà el quart central i s’anirà veient on juga

LA CONFIRMACIÓ

Riqui Puig ja no va jugar ahir amb el filial de García Pimienta contra el Badalona

Torna Ter Stegen, millora Arthur i arriba Dembélé

El Barça tenia programada festa per al dia d’ahir, però Quique Setién vol conèixer ràpid els seus homes i que ells vagin coneixent també la seva manera de jugar. Així que el tècnic cantàbric va anul·lar la festa i el primer equip es va entrenar. Setién va tenir dues bones notícies. El porter alemany Marc-André Ter Stegen va completar tot l’entrenament amb el grup. Estava de baixa des que l’equip va tornar a treballar després de les festes de Nadal per unes molèsties al tendó rotul·lià del genoll dret de les quals s’ha estat tractant. No va jugar el derbi, ni la supercopa, però ja podrà ser titular contra el Granada.

També es va entrenar Arthur Melo. El brasiler té una pubàlgia que l’ha deixat KO en les últimes setmanes i de la qual ja està pràcticament recuperat. Ahir fa fer una part de l’entrenament amb el grup i podria rebre l’alta mèdica abans de diumenge i entrar en la llista de convocats per al partit.

Pel que fa a Dembélé, s’espera que dissabte torni de Qatar, on es recupera del trencament del bíceps femoral que es va fer a finals de novembre. Podria tornar a jugar d’aquí a un mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)