Barça

La vida lluny del temple

El Barça ha perdut quatre partits fora de casa en aquesta lliga. Això no passava des del curs 2013/14, amb Tata

L’equip ja ha cedit un total de 18 punts com a visitant i ara l’esperen el Betis, el Nàpols i el Real Madrid

4

victòries

només en 11 duels a fora

15

punts

de 33, menys de la meitat

El Barça de Valverde tenia un problema greu amb els partits lluny del Camp Nou i el Barça de Setién inicia etapa amb el mateix problema. Sembla un mal endèmic. Contra l’Eivissa en la copa va anar d’un pèl. Griezmann va haver de sortir al rescat contra un segona B. A Mestalla, l’heroi va ser Maxi. Primera sortida del Barça de Setién en la lliga i primera derrota del nou projecte. Amb aquesta última, ja són quatre les derrotes del Barça en aquesta lliga actuant com a visitant. Desfeta en la jornada inaugural a San Mamés (1-0), derrota a Los Cármenes (2-0), ensopegada al Ciutat de València (3-1) i, de nou, relliscada a Mestalla (2-0). Per trobar quatre derrotes del Barça fora de casa ens hem de remuntar a la temporada 2013/14, amb Tata Martino. Aquell curs l’equip acabaria perdent la lliga en l’última jornada contra l’Atlético al Camp Nou. El Barça de Tata va perdre quatre partits lluny del Camp Nou en 38 jornades de lliga. Ara, amb només 21 jornades disputades, l’equip ja ha cedit els mateixos partits. Això no havia passat en tota l’etapa de Luis Enrique –el màxim havien estat tres derrotes a fora, en les temporades 2015/16 i 2016/17– ni tampoc en els dos primers anys amb Valverde a la banqueta. En el primer any de Valverde, es va perdre només al camp del Llevant i, en el segon, es va perdre a Butarque i a Balaídos.

El Sevilla, el Real Madrid, la Real Sociedad, el Getafe i el Vila-real han sumat més que els blaugrana com a visitants. I és que aquest Barça ha cedit ni més ni menys que 18 punts lluny del Camp Nou. Massa per a un equip que aspira al títol. Dels 33 punts en joc lluny de Barcelona, l’equip n’ha sumat menys de la meitat: 15.

Aquell equip de Tata va perdre a Bilbao, a Anoeta, a Valladolid i a Granada. Curiosament, el Barça actual s’ha deixat 8 punts en tres d’aquests camps aquesta temporada. Derrotes a Bilbao i Granada i empat a Sant Sebastià. Aquell empat al camp de la Real (2-2) és un dels tres empats de l’equip a fora. Els altres dos han estat en el derbi (2-2) i a Pamplona (2-2). En tots tres, el mateix resultat.

El Barça només ha estat capaç de guanyar quatre partits lluny del seu estadi dels onze que ha disputat fins ara. Les úniques victòries van arribar en les visites a Getafe, a Eibar, a Leganés i al Wanda. Contra el València, l’equip va tornar a governar la possessió i va connectar moltíssimes passades. Aquest cop no va arribar a superar el miler de passades com el dia del Granada, però sí que s’hi va acostar. Mateix control de pilota i mateixes mancances: poca profunditat, pocs xuts a porteria i molta fragilitat defensiva. Preocupa, aquest Barça, quan surt de la seva zona de confort. I alerta amb els tres pròxims desplaçaments: Villamarín, Nàpols i Bernabéu.

LES EXCEPCIONS

El Barça només ha guanyat a Getafe, a Eibar, a Leganés i en la visita al Wanda

EL BARÇA, EL SISÈ

El Sevilla, la Real Sociedad, el Getafe i el Vila-real han sumat més punts com a visitants

El Madrid venç a Zorrilla i és líder en solitari (0-1)

La derrota del Barça a València deixava ahir el lideratge a disposició del Madrid. L’equip de Zidane tancava la jornada i sabia que un empat o una victòria en la seva visita al camp del Valladolid li atorgaria el primer lloc. Els blancs van guanyar per la mínima amb un gol de Nacho en el minut 78. Sumen 46 punts, tres més que el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)