Barça

“Som igual de favorits al títol que el Real Madrid”

Quique Setién. El tècnic del Barça, mentre espera un davanter, intueix un partit complicat contra el Getafe i veu decisiu el clàssic del Bernabéu

“Soc romàntic. Amb el Barça estic vivint un idil·li, quasi com el dia que vaig conèixer la meva dona.” Són paraules de Quique Setién el dia de Sant Valentí que reflecteixen com de feliç està el tècnic càntabre des que va arribar a la banqueta del Barça. Avui té un partit difícil, contra el Getafe, tercer classificat, que està obligat a guanyar per mantenir-se viu a la lliga. “Fa temps que fa molt bé les coses. Té un pla que desenvolupa molt bé. Està a Europa i és tercer en la lliga. Compromet molt, és difícil de guanyar i ara els surt tot. El pla que tenen és bo. És important que superem el pla del rival. Són dos estils diferents i als dos equips els va bé amb el seu estil.” Elogis de Setién a l’equip de Pepe Bordalás, entrenador amb el qual no té bona relació. Polèmiques i sense salutació les últimes vegades que s’han vist les cares. L’entrenador del Barça no va voler ahir entrar en detalls. “És un tema que tinc oblidat i no parlaré d’això.” Res més.

I del Getafe al fitxatge que ha de fer el Barça després de la lesió de Dembélé. Setién espera un reforç. “Estaré preparat pel que toqui i treballaré amb el que tingui. Ens adaptarem. És important que arribi un jugador, però primer hem d’esperar que ens deixin fitxar. Suposo que ho acceptaran i el club ja hi està treballant. Si no ens deixen fer-ho, ens posen en una situació de risc, però ens adaptaríem. Sempre jugarem amb onze.” Un dels jugadors que ha seguit la secretaria tècnica és Loren. Rubi, entrenador del Betis, va dir ahir que l’operació no es faria. “Si Rubi ha dit que no es farà, no tinc res més a dir. No són temes meus. Jo només parlaré dels jugadors que són aquí.”

Mentre no arriba ningú, la llista s’ha de completar amb jugadors del filial. Rey Manaj, albanès que acaba d’arribar en aquest mercat d’hivern, s’estrena en una convocatòria. “Té unes característiques definides. No fa gaire temps que és aquí, però ens pot donar coses en un moment donat. Davant la possibilitat que als jugadors de dalt els pugui passar alguna cosa, el necessitem. Pot ser necessari durant el partit.”

Setién té pocs efectius a la davantera i també a la part central de la defensa. Ronald Araújo, del filial, també està convocat. Lenglet està sancionat i Umtiti, que va deixar molts dubtes a Sevilla, tornarà a ser titular. “Segur que tornarà a jugar al seu màxim nivell. Ja ho està fent. L’he vist en moltes accions. És un futbolista extraordinari que ens donarà molt. Tothom pot tenir alguna errada, però a Sevilla va fer moltes coses bé i estem encantats. Està perfecte per a demà.” Precisament les oportunitats que concedeix el Barça són motiu de preocupació. L’entrenador càntabre creu que estan millor en aquest aspecte. “Crec que no n’estem facilitant gaires en els últims partits, estem millorant i espero encara reduir-les més, ja sigui defensant bé o tenint més la pilota. El Betis ens en va crear perquè té un futbolista com Fekir, que les pot crear tot sol. Crec que estem en el camí i que hem millorat moltes coses.” Millorar serà important per poder guanyar una lliga que ara domina el Madrid amb tres punts d’avantatge, però en què el Barça és favorit: “Moltes lligues es decideixen per detalls que no pots controlar. Crec que som igual de favorits que el Madrid. Tenen tres punts d’avantatge i queda un partit al Bernabéu que serà important. La realitat és que la lliga és molt competitiva”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)