Barça

“Braithwaite treballa molt i sap atacar els espais”

A punt de fitxar. Gustavo Poyet, que va entrenar el Girondins de Bordeus, destaca la capacitat de desmarcada del danès i considera que en el Barça jugarà com a home punta

Martin Braithwaite, el futbolista que el FC Barcelona ha triat per tapar el forat que han deixat a la davantera les lesions de Luis Suárez i Ousmane Dembélé, viu les seves darreres hores en el Leganés. El seu agent, Ali Dursun, que també representa Frenkie de Jong, és a Barcelona negociant des de fa un parell de dies, i l’anunci del traspàs és imminent. Des de Leganés, mentrestant, el missatge és clar: el jugador només marxarà si es paguen els 18 milions de la seva clàusula de rescissió. Ahir, Felipe Moreno, el màxim accionista del club madrileny, confirmava l’interès del Barça per Braithwaite i es mostrava inflexible davant la possibilitat que el club blaugrana vulgui rebaixar el seu preu. “Aquí no negociarem res. O paguen la clàusula o es queda al Leganés”, va assegurar. “Fa dos dies va marxar En-Nesyri, si ara marxa Braithwaite... No fotem”, hi va afegir. “Creia que la normativa era per fitxar jugadors a l’atur. Si la llei ho preveu, ens haurien de deixar una porta oberta. Mira com estem, només ens faltava això”, va lamentar també.

El Barça està a punt d’incorporar un davanter ràpid, potent i amb una notable qualitat tècnica. La seva cama bona és la dreta i aquesta temporada ha vist porta sis vegades en la lliga i una en la copa. Fill de pare guaianès, va néixer a Esbjerg (Dinamarca) i va començar a jugar en l’equip de la seva ciutat. Quan tenia 22 anys va fitxar pel Tolosa i s’hi va estar fins la temporada 2016/17, quan va ser traspassat al Middlesbrough. L’equip de la Premiership el va cedir al Girondins de Bordeus, primer, i al Leganés, el mes de gener del 2019. Ara mateix pertany al club pepinero.

Caldrà veure com encaixa Braithwaite en l’engranatge ofensiu de Quique Setién, però en el 5-4-1 que utilitza Javier Aguirre en el Leganés ha actuat com a home de referència i també al costat esquerre de la línia de quatre. “Li agrada jugar en punta, tot i que quan estava en el Tolosa ho feia a la banda”, confirma a aquest diari Gustavo Poyet, que el va entrenar la temporada 2017/18 en el Girondins de Bordeus. “Treballa molt, ataca els espais i es desmarca molt bé per darrere dels centrals. Si els migcampistes el busquen allà, el trobaran”, hi afegeix. El tècnic uruguaià, en tot cas, considera que el Barça s’ha fixat en Braithwaite per jugar com a davanter centre. “Griezmann haurà de caure a la banda”, aposta. El que més destaca Poyet del nou company de Messi, però, és la seva curiositat, el seu interès pel futbol. “En el Girondins de Bordeus teníem una alarmant falta de migcampistes ofensius, i recordo que va venir a parlar amb mi per comentar-ho i trobar solucions. Em va semblar intel·ligent i positiu de la seva part”, explica.

GUSTAVO POYET

Li agrada jugar en punta, tot i que quan estava en el Tolosa ho feia a la banda. Crec que el Barça l’incorpora per jugar de davanter centre
A Bordeus teníem una alarmant falta de migcampistes, i va venir a parlar amb mi per comentar-ho i trobar solucions
Sap com desmarcar-se per darrere dels centrals. Si els migcampistes el busquen allà, el trobaran
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)