Barça

“La crisi pel tema xarxes? Ens centrem en el futbol”

Quique Setién Entrenador del FC Barcelona

Després de l’interrogatori al qual van ser sotmesos dijous Josep Maria Bartomeu i Éric Abidal a la sala Ricard Maxenchs davant la mirada atònita de Martin Braithwaite, ahir va ser Quique Setién qui va ser objecte d’una llarga bateria de preguntes després de l’entrenament. Poques amb referència a l’Eibar o, si més no, menys de les que ell hauria volgut.

Amb el partit contra el Nàpols a tocar –serà el debut de Setién en un partit de Champions–, al càntabre se li va preguntar per les paraules d’aquesta setmana de Leo Messi a Mundo Deportivo, en què el capità assegurava que aquest Barça no podia aspirar a aixecar el títol el 30 de maig a Istanbul. Setién discrepa: “He vist com s’han guanyat algunes de les últimes Champions i tenim les mateixes possibilitats que qualsevol altre. No estem contents del tot ara mateix amb el nostre futbol, però anem creixent a poc a poc i segur que assolirem el nivell que volem per competir contra qualsevol equip.” “Tinc moltes ganes que arribi el partit contra el Nàpols, és evident. Però el que jugarem contra l’Eibar és una final. Guanyar-lo et permet continuar ben col·locat en la lliga i et reforça anímicament per afrontar tot el que ha d’arribar”, hi afegia.

Setién va intentar dotar de màxima rellevància el partit contra l’Eibar, però a ningú se li escapa que les visites a San Paolo i al Bernabéu centren absolutament tot l’interès esportiu. En l’àmbit extraesportiu, és clar, la lupa continua posada en la crisi institucional que ha generat tot l’afer de les xarxes socials destapat per la Cadena SER Catalunya ara fa uns dies. A Setién, però, que li parlin de futbol: “Hi ha coses que podeu pensar que ens afecten, però estem molt centrats en els temes futbolístics. La crisi aquesta que dieu no influeix en l’equip. Ens afecta més aviat poc. El president va exposar a la plantilla la seva versió dels fets i el grup ha donat per bones les explicacions.”

El Barçagate i la profunda crisi institucional que viu el club, la lesió de Dembélé, els problemes per fitxar un 9, la tibantor Messi-Abidal, els dubtes sobre la planificació esportiva... Molt soroll en l’últim mes i mig. Ni rastre de la tranquil·litat que respirava Setién al seu poble mentre passejava amb les seves ja famoses vaques. Amb tot, ell prefereix parlar només de futbol i, en aquest sentit, està satisfet per les millores que veu en l’equip: “Venim de dues setmanes netes i això ens ha permès treballar bé. Hem posat èmfasi en aspectes com ara la sortida de pilota, perquè l’Athletic i el Getafe ens van pressionar molt a dalt i intuïm que l’Eibar ho farà.” “A mi, parleu-me de coses constructives. La resta no m’interessa. He vingut al millor equip del món a disfrutar”, diu.

Pel que fa a l’onze del partit d’avui, Quique Setién farà algun canvi pensant en el duel de dimarts a Nàpols, però sortirà amb un equip recognoscible. Braithwaite no serà titular. Confirmat. El davanter danès podria tenir minuts en la segona part. Setién, content amb el fitxatge: “És un jugador que feia temps que observàvem. Les seves condicions futbolístiques ens ajudaran segur. A més, té el cap on toca i això també és important”, argumenta.

NOMÉS FUTBOL

“Parleu-me de coses constructives. La resta no m’interessa”

DISCREPA AMB LEO

“La Champions? Anem creixent i assolirem el nivell que volem per competir-hi”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)