Barça

El protagonista

Antoine Griezmann

En el dia de Messi, apareix Griezmann

Tots els focus del partit entre el Nàpols i el Barça estaven dirigits cap a Leo Messi. Per primer cop trepitjava San Paolo, el temple de Maradona, i la pressió sobre ell estava garantida. Els napolitans el volien veure, però perquè buscaven la certificació que, per a ells, el 10 blaugrana queda lluny de la divinitat que representa Maradona en aquesta ciutat, que el continua recordant i homenatjant en multitud de carrers. Arribats a aquest punt, Messi no havia de demostrar res a ningú, però també li feia especial il·lusió brillar on el seu compatriota havia desfermat tantes il·lusions i era conscient que la seva visita despertaria de nou les comparacions entre l’un i l’altre. Comparacions que el mateix Maradona va demanar que no es fessin més en una entrevista en un diari napolità.

I amb totes les mirades dirigides cap a Messi, ningú va saber preveure que el protagonisme podria ser algun altre futbolista. I en el dia de Leo, qui va aparèixer va ser Griezmann. El francès es va convertir en el salvavides del Barça –també Ter Stegen, amb dues grans intervencions– per sortir de San Paolo amb força possibilitats de classificar-se. Griezmann va aconseguir empatar en el minut 57 després de la primera jugada en què l’equip va ser capaç de ser profund. Busquets va veure la internada de Semedo per la dreta, li va fer una passada a l’espai i ell va centrar perquè el francès entrés amb rapidesa al primer pal i rematés amb la dreta i a dalt, impossible d’aturar per a Ospina. Per vuitè cop aquesta temporada, Griezmann va obrir la llauna en un partit. Destacable, el gol, perquè també era el primer que marcava fora de casa en la Champions després de tretze partits. El seu últim gol a fora havia estat l’any 2017, amb l’Atlético de Madrid. Una maledicció similar a la de Luis Suárez, encara que la de l’uruguaià encara fa més temps que dura.

Griezmann, com tot l’equip, no va estar gaire inspirat contra el Nàpols. En el primer temps li va costar generar espais, malgrat que sempre és un dels jugadors que més busquen la desmarcada. Però hi ha una dada que exemplifica força bé que no va estar gaire connectat amb el gran generador ofensiu de l’equip, Leo Messi. Només hi va haver cinc connexions entre tots dos mentre van coincidir a la gespa. Antoine reconeixia després del partit que van tenir moltes dificultats per generar joc. “Ens ha costat al principi crear i trobar espais. Crec que no hem llançat a porteria en la primera part. Després hem aprofitat el seu cansament. Cal treballar en això. Soc el que ha de crear espais. En la primera part no ho he fet gaire i en la segona hem tingut més ocasions.” Espera en la tornada tenir més espais gràcies a les dimensions del terreny de joc.

De cara a aquest partit de tornada, Griezmann també haurà d’estar molt atent a no veure cap targeta si no vol perdre’s el primer partit dels quarts de final si el Barça aconsegueix la classificació. Ahir va veure una targeta groga per haver frenat Insigne quan marxava disparat en un contraatac. Malgrat que no està tenint el rendiment que molts esperaven d’ell, el francès ja acumula catorze gols aquesta temporada i no se li pot reprotxar res pel que fa a l’actitud, el seu esforç, en atac i en defensa, i les ganes de continuar millorant.

32
intervencions
0
passades de mèrit bones
1
pilota recuperada
2
pilotes perdudes
1
centrada bona
1
falta rebuda
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)