Barça

Secció del Barça d’eSports

Els eSports, immunes

L’equip blaugrana de la Rocket League jugarà demà diumenge el primer partit dels ‘play-offs’ contra el Veloce

El conjunt entrenat per l’argentí Germán Micciullo és l’únic equip de la marca Barça que no ha hagut d’aturar la competició per culpa de la crisi del coronavirus

El Barça ha jugat sis partits al Camp Nou aquest 2020. Només en dos ha superat la barrera dels 70.000 assistents. Contra la Real (77.035) i contra el Getafe (78.814). Les visites de l’Eibar, el Llevant i el Granada en la lliga i el Leganés en la copa van quedar per sota en assistència de públic. Contra el Lega l’assistència va ser de 43.216 espectadors, molt per sota de la mitja entrada. Però ara ja fa dies que la pilota no roda damunt la gespa. Des del 7 de març que no hi ha futbol a l’estadi. Tampoc hi ha moviment al Palau ni a la ciutat esportiva. L’única activitat esportiva del club que continua bategant, immune al coronavirus, és la secció dels eSports.

El passat cap de setmana l’equip del Barça de la Rocket League Championship Series (RLCS) va tenir ració doble. Derrota contra el Mousesports (2-3) i desfeta contra el TSM (2-3), en els dos últims partits de la fase regular. Demà diumenge espera el primer partit dels play-offs contra el Veloce, un partit que tornarà a ser emès en directe per Twitch i YouTube, amb unes audiències mitjanes de 70.000 espectadors i pics de fins a 100.000 persones.

Aquesta és la tercera temporada que el Barça competeix a la màxima competició europea (RLCS). L’equip de Rocket League del Barça va ser present en l’últim mundial jugat a Nova Jersey, en un torneig que va aplegar unes 15.000 persones presencialment i milers d’espectadors a la xarxa. Aldin Hodzic (Dinamarca), David Morrow (Anglaterra) i Hrant Yakoub (Holanda) aspiren a jugar ara el mundial de Xangai del 2020, sota la batuta del seu entrenador personal, l’argentí Germán Micciullo.

El Barça està apostant amb fermesa pels eSports des del 2018. També té un equip d’eFootball PES 2020 de Konami (patrocinador del FC Barcelona), format pel madrileny Saúl Chávez i els brasilers de 20 i 19 anys Guilherme Fonseca i Henrique Mesquita. En el seu cas, el format presencial de la competició sí que els ha obligat a aturar la competició pel coronavirus. La secció d’eSports del Barça té entrenador personal i psicòleg. El sector ha rebentat el mercat. I el Barça vol explotar la seva marca dins una indústria que genera milions i milions d’euros. Només a la Xina hi ha 619 milions de jugadors en el sector.

L’abril del 2019 el Barça va obrir el canal @FCBeSports. El perfil a Twitter té ara ja més de 46.200 seguidors. El mercat és gran i l’aposta és ferma. L’aposta del club pels eSports forma part de l’estratègia digital presentada setmanes enrere pel directiu responsable de l’àrea digital, Dídac Lee, un full de ruta amb un objectiu: guanyar 300 milions d’euros anuals d’aquí a cinc anys.

Equip del FCB de Rocket League
Aldin Hodzic (Dinamarca), David Morrow (Anglaterra) i Hrant Yakoub (Holanda). Entrenador: Germán Micciullo (Argentina).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)