Barça

Divisió de rols en el club per fer el seguiment a l’equip

Barça. Mentre que Quique Setién i el seu cos tècnic es dediquen a controlar la preparació física dels jugadors a casa seva, Abidal i Planes els informen sobre els temes de futbol

El 15 de març passat, els jugadors del primer equip del Barça van marxar cap a casa seva amb unes pautes de treball físic per fer durant el seu confinament per culpa de l’aturada dels entrenaments i de la competició a causa del coronavirus. Lògicament, els preparadors físics van donar unes pautes individualitzades tenint en compte les característiques físiques de cada jugador i també les condicions de treball que té cadascú a casa seva. No són els mateixos exercicis per a aquells que viuen en un pis que per als que ho fan en una casa amb jardí, o bé per als que disposen de gimnàs dins de l’habitatge. Amb el pas dels dies, els exercicis han anat variant perquè el pla inicial estava preparat per a ls primers set dies. Quique Setién i el seu cos tècnic, amb els tres preparadors físics del primer equip al capdavant, estan en permanent contacte amb els jugadors per tal de detallar-los les noves rutines per a la preparació física. En aquestes primeres setmanes, però, han estat sobretot exercicis de manteniment. També els fan el seguiment del pla nutricional.

Des de la secretaria tècnica, Éric Abidal i el seu adjunt, Ramon Planes, també tenen línia oberta amb els jugadors de la plantilla. En el seu cas, però, és per tractar altres temes, com són les novetats i com s’estan desenvolupant les diferents reunions que es mantenen amb els diferents organismes del món del futbol pel que fa al possible retorn de les competicions, i també per interessar-se per les seves situacions familiars o com estan vivint aquests dies tancats a casa. Que tinguin un rol diferent al del cos tècnic, però, no treu que Setién o qualsevol altre membre del seu cos tècnic s’hagi preocupat per com estan vivint la situació generada pel coronavirus. De fet, no seria gens estrany tenint en compte que Setién és un entrenador proper i a qui li agrada tenir converses amb els seus jugadors.

Possible data de retorn

De moment és molt complicat fer una previsió exacta de quin dia l’equip es podrà tornar a entrenar en grup a la ciutat esportiva. L’estat d’alarma està previst fins al dia 12 d’abril, però no està descartat que pugui ampliar-se, i en qualsevol cas el retorn a les diferents activitats professionals seria gradual. Alguns equips, pocs, i d’altres lligues ja els han reiniciat. Segons una informació del diari As, el Barça calcula el seu retorn a la feina col·lectiva pel proper 18 de maig. Serien dues setmanes més tard perquè en el pla inicial estava previst tornar el dia 27 d’abril, una data que ara per ara es considera molt justa, tenint en compte la situació actual. Això obligarà els futbolistes a continuar treballant des de casa seva. A mesura que es vagi avançant cap a aquesta data, els exercicis individualitzats dels jugadors seran cada cop més intensos i amb més càrrega de treball, perquè això significarà que el retorn a la competició estarà més proper. Encara que fer previsions amb els casos de coronavirus encara disparats és molt complicat.

EL DIA DEL RETORN

El club preveu la possibilitat que es torni als entrenaments el 18 de maig
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)