Barça

García Pimienta: “Estàvem aconseguint bons resultats amb l’estil del Barça”

Barça. Entrevista a l’entrenador del filial en els mitjans del club

L’entrenador del Barça B, Francesc Xavier García Pimienta, ha realitzat aquestes manifestacions des dels mitjans del club:

El confinament: “Tothom és conscient de la gravetat de la situació. Es important portar-nos bé i quedar-nos a casa. No podem fer el que més ens agrada, que és jugar a futbol, però ja som més a prop del retorn.”

Rutina diària: “És molt diferent al que estem acostumats. Em llevo més tard que de costum i, cap a les deu, començo a parlar amb el meu cos tècnic. També visiono partits. El matí se’m passa ràpid. Després de dinar, estic amb la família i, en general, tinc menys activitat. La majoria del temps penso en futbol i estic en contacte amb els jugadors.”

L’estat de la plantilla: “Estan en forma, no tenim dubtes. Tenim el report del que fan cada dia. Cadascun d’ells treballa com pot. El que no tenim és l’especifitat del futbol, clar.”

Pretemporada: “Els jugadors estan en perfectes condicions, però no han tingut contacte amb la pilota des de fa setmanes. Quan tornem al terreny de joc, caldrà una petita pretemporada. Com a mínim, d’un parell de setmanes.”

Acabar la temporada: “Queden deu jornades i aspirem a jugar el play-off, però el principal és la salut de tothom i, si les autoritats sanitàries diuen que hem d’estar un o dos mesos més confinats, ho farem.”

Jugar a porta tancada: “Som professionals i haurem de fer el que ens diguin. Si hem de jugar el que queda de lliga sense públic, ho farem. No hi ha més remei. És cert que seria rar: juguem perquè la gent gaudeixi. Ja ens passa quan ve poca gent a veure els nostres partits, que ens sap greu.”

L’equip abans del confinament: “Estic molt content pel que estàvem fent. Tenim una plantilla molt jove, que ve de l’equip que va guanyar la Youth League. A més de veure’s un equip reconeixible, amb ADN Barça, els resultats aconpanyen. Molts d’aquests jugadors han debutat al primer equip perquè tenen el nivell.”

La lliga: “La meva intenció és arribar a les quatre últimes jornades amb opcions de ficar-nos entre els quatre primers. L’equip està superant totes les dificultats. Si seguim així, no tinc dubte que ho aconseguirem.”

El joc de l’equip: “Si no juguem d’aquesta manera, és molt difícil que guanyem partits, pel perfil que tenen els jugadors. La seva joventut, de vegades, fa que sigui més difícil. En tot cas, del que estic més content és d’aconseguir bons resultats amb l’estil del Barça.”

Què pot millorar: “Depenem de nosaltres per ficar-nos en el play-off, com els nostres rivals més directes. Per superar-los, haurem de millorar en tots els sentits. I això passa pel treball diari. Tots tenim les nostres armes. Hi haurà enfrontaments directes. L’ADN Barça també contempla ser guanyador.”

Adaptació al Johan Cruyff: “Està sent molt bona. És un estadi diferent del Mini, que reuneix totes les condicions perquè un jugador de perfil Barça mostri la seva millor versió. Ens hem fet forts aquí perquè els jugadors han jugat amb molt ilussió. Els equips que ens visiten saben que han de jugar al màxim nivell, sino no tenen res a fer.”

Els juvenils: “Estem aquí per formar jugadors, és el nostre paper principal. I això s’està complint. El juvenil A està fent una temporada sensacional i té jugador de molt bon nivell. Porto moltes temporades al club i sé que els jugadors formats aquí tenen capacitat per jugar, només se’ls ha de donar confiança.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)