Barça

Porta fictícia

El Barça continua apostant per una venda de Coutinho per fer caixa, tot i que Setién li hagi reobert les portes del Camp Nou

El brasiler no preveu tampoc un retorn i el seu desig és la Premier

Els últims tres partits oficials de Philippe Coutinho amb la samarreta del Barça són l’esperpent d’Anfield (4-0), una victòria intranscendent contra el Getafe al Camp Nou (2-0) amb el títol de lliga ja guanyat des de feia un parell de setmanes i la final de copa perduda contra el València al Benito Villamarín (1-2). No seria certament el millor epíleg per al qui encara avui és el fitxatge més car de la història del club. Gairebé 160 milions d’euros va pagar el Barça al Liverpool el gener del 2018. Una inversió fora de mercat i difícilment recuperable tenint en compte el nou escenari econòmic que deixarà i que de fet està deixant ja la pandèmia de la Covid-19 en tots els àmbits de la societat, també en el món de l’esport.

El nom del brasiler torna a estar d’actualitat després de les paraules de Quique Setién a RAC1 dimecres a la nit. El tècnic càntabre va tornar a situar Philippe Coutinho en l’òrbita blaugrana: “M’agrada molt i és un jugador que encara és propietat del FC Barcelona. Compto que pugui ser aquí al principi de la pròxima temporada. No sé què vol fer ell en l’aspecte personal, potser he de parlar amb ell i preguntar-li-ho, però és un gran jugador, sens dubte”, explicava. Setién li deixa oberta la porta d’un hipotètic retorn al Camp Nou, en un context complicat pel que fa al mercat per a tots els clubs d’elit. I és que a ningú se li escapa que la crisi del coronavirus condicionarà absolutament la pròxima finestra del mercat futbolístic. Ja ho advertia el mateix Setién: “Vivim en una situació de completa incertesa. Totes les previsions de fitxatges que havíem pogut fer fins ara cal posar-les en quarantena. Ningú sap què passarà. Les conseqüències afectaran el mercat. El club treballa en la possibilitat d’incorporar jugadors i d’altres podrien abandonar el club, però repeteixo que cal posar-ho en stand by”.

Setién vol asseure’s amb Coutinho i parlar del seu futur. El considera una peça vàlida per al seu tauler d’escacs de cara a la pròxima temporada. Però una cosa són les intencions del càntabre i una altra és la prioritat econòmica del club i la voluntat del mateix futbolista. Segons ha pogut saber L’Esportiu, les intencions del Barça en el cas de Coutinho no han variat en els últims mesos i el club continua apostant per una sortida. Es prioritza el tema econòmic abans que el talent en aquest cas concret. Hi ha clubs interessats en el jugador però cap oferta en ferm sobre la taula, perquè l’afectació econòmica de la Covid-19 farà canviar les regles del joc i la majoria de clubs esperaran a fer moviments per una qüestió de prudència i lògica.

El Chelsea i l’Arsenal s’havien interessat per la situació del jugador i la via de la Premier és una opció que Coutinho veu amb molts bons ulls. La millor versió del brasiler va veure’s en la lliga anglesa i Philippe entén que un retorn a la Premier seria molt millor opció que tornar al Camp Nou, on el seu divorci amb l’afició va ser públic i notori.

El Barça vol vendre Philippe Coutinho per intentar abordar operacions complicades, com ara les de Lautaro Martínez i Neymar. Però no li serà fàcil col·locar-lo. Ja va tenir problemes per fer-ho la temporada passada. Només ho va poder fer per la via de la cessió. El Bayern de Munic va pagar 8,5 milions d’euros per un any, però ja ha comunicat que no té la intenció de fer efectiva l’opció de compra que tenia sobre el jugador per 120 milions d’euros.

En espera de veure com resol la UEFA el tema dels contractes que acaben a final d’aquesta temporada, Philippe Coutinho hauria de tornar a Barcelona a partir del 30 de juny. Ja ho veurem.

Coutinho ha disputat un total de 32 partits oficials amb el club bavarès aquesta temporada (22 en la Bundesliga, 3 en la copa alemanya i 7 en la Champions). El brasiler ha marcat un total de 9 gols i ha repartit fins a 8 assistències. 11 gols va marcar amb el Barça en l’anterior temporada. Dels últims deu partits amb el Bayern en la Bundesliga, només ha completat els noranta minuts en dos d’aquests partits. El club bavarès ja havia pres la decisió de no quedar-se’l en propietat abans que esclatés la crisi i ara aquesta decisió encara és més ferma. No oblidem que el Bayern va ser un dels primers clubs europeus que va aplicar la rebaixa salarial a la seva plantilla.

RETORN DE MAL FER

Setién vol parlar amb ell, però el club prefereix els diners per assumir altres operacions

NÚMEROS A MUNIC

Coutinho ha jugat 32 partits amb el Bayern, ha fet 9 gols i ha repartit 8 assistències

MERCAT CONDICIONAT

Amb tot, el Barça sap que serà difícil col·locar-lo pel nou context de crisi econòmica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)