Barça

CATALANS PEL MÓN ORIOL BUSQUETS

JUGADOR DEL FC TWENTE

“En la pretemporada ho donaré tot per quedar-me al Barça”

“Valladolid, Alavés, Colònia, Bremen, Hamburg i Mainz han preguntat per mi, però aquesta situació incerta no els permet fer ofertes en ferm”

“Si és per formar part del primer equip del Barça, jugo on faci falta”

A Holanda la situació no és millor que la que teniu allà, però no hi ha hagut confinament. No s’entén, és estrany

Oriol Busquets (Sant Feliu de Guíxols, 20 de gener del 1999) viu els últims dies d’una temporada de cessió al Twente que, tot i que ha acabat abans del que estava previst, li ha permès continuar amb pas ferm cap a un futur que s’intueix brillant. El jove migcampista, a més, ha après a jugar com a central. El seu somni és formar part del Barça 2021/22 però si no és així, hi ha una bona colla d’equips que ja han preguntat per ell.

Com ha afectat la crisi del coronavirus una ciutat com Enschede?
Aquí s’està vivint amb menys intensitat que allà. En cap moment no hem estat confinats ni hem deixat d’entrenar-nos. Hem treballat amb normalitat, al gimnàs i també a l’aire lliure. Un mes i mig després, quan s’ha confirmat la suspensió de la lliga, només esperem que tot es normalitzi.
Tot i que no hi ha hagut confinament, s’ha suspès l’Eredivisie. Els holandesos són previsors de manera selectiva.
No s’entén, és molt estrany. No em sembla que la situació, als Països Baixos, sigui millor que la d’allà, i que això hagi evitat el confinament. En fi, és la cultura d’aquest país. Així és com han volgut fer-ho. Però la prova que les coses no estan tan bé és que el futbol no tornarà fins al mes de setembre.
A més, suspendre l’Eredivisie no comporta un cop tan dur per als clubs com el que haurien de suportar a LaLiga, la Premier, la Bundesliga i la Serie A.
Sí, és cert. Els drets televisius no són tan alts i els clubs no perden tants diners com en les grans lligues. Per això han tirat pel dret.
Compartir vestidor amb Espinosa, Cantalapiedra, Pleguezuelo i Matos li ha fet més fàcil l’adaptació?
Sí, des del primer moment va ser més fàcil. A més, tres d’ells van passar pel Barça. Visc al mateix edifici que Espinosa i, en general, tots estem a prop. Durant la temporada hem anat fent vida junts.
Continua entrenant-se, tot i la suspensió de la lliga?
La setmana entrant ja treballarem tot el grup damunt del terreny de joc. En cap moment hem deixat de treballar, en grups petits, al gimnàs i corrent pels parcs. Les mesures no han estat tan dràstiques com allà, però també n’hi ha hagut.
Ha anat parlant amb la família?
Sí, durant la temporada i, per descomptat, en aquesta situació. Per sort, tots estan bé.
Ha jugat 23 partits en el Twente. Com valora l’experiència?
En general, de manera positiva. He jugat com a central alguns partits, en una nova posició. Tot i que l’equip ha ofert un rendiment irregular, aquesta temporada m’ha servit per créixer.
Com li ha anat a l’eix de la defensa? Li agrada jugar en aquesta posició?
Al principi em va venir una mica de nou; no m’ho esperava i no em feia gaire gràcia. Els primers partits no coneixia els mecanismes i em va costar. Però, a mesura que vaig anar jugant minuts, em vaig sentir més còmode i vaig acabar disfrutant en aquesta posició. Finalment, m’ha anat bé: ara soc més polivalent que abans, puc jugar en dues posicions.
Ho ha fet prou bé perquè li hagin arribat unes quantes ofertes.
Ho porten els meus agents, no s’han dirigit directament a mi. Però sí, els últims dies han anat sorgint notícies en aquest sentit. Veurem també si el Barça compta amb mi.
Sonen equips de la Bundesliga i de la lliga espanyola.
Alemanya seria una bona opció, i també em faria molta il·lusió tornar a la lliga estatal. Però la meva intenció és fer-ho bé en la pretemporada i donar-ho tot per quedar-me al Barça.
Es parla que estan interessats en vostè el Mainz, el Werder Bremen, l’Hamburg, el Colònia, el Valladolid i l’Alavés.
Sí, han anat preguntant tots aquests equips. Però la situació és tan confusa encara que no poden fer ofertes en ferm.
En tot cas, el 30 de juny torna a la disciplina del Barça.
La meva idea és fer la pretemporada amb el primer equip. Compliria un somni si em pogués quedar. No vull descartar aquesta possibilitat.
La posició de central potser necessita un reforç en el primer equip el curs que ve...
Si és per quedar-me en el primer equip del Barça, jugo on faci falta. Si la polivalència que he guanyat al Twente em dona més possibilitats, benvinguda sigui.
Si hagués de tornar a marxar, s’estima més una altra cessió o un traspàs?
M’estimaria més una cessió, per continuar creixent i per no perdre l’opció de triomfar algun dia en el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)