Barça

Xavi, cinc anys més tard

Barça. Un lustre després d’acomiadar-se del club de la seva vida, el de Terrassa creix com a entrenador amb l’ull posat en un retorn cantat

Fa exactament cinc anys, el 23 de maig de 2015, el Camp Nou acollia un Barça - Deportivo en què el de menys era el resultat. Amb la lliga a la butxaca, tocava dir adéu a un dels futbolistes més grans de la història blaugrana: Xavier Hernández Creus. El migcampista de Terrassa va acomiadar-se d’una afició entregada, que ara l’espera com a entrenador. Molt havia plogut des del seu debut, a Mallorca, el 18 d’agost de 1998, en una nit en què el Barça de Van Gaal va caure (2-1). “M’heu fet l’home més feliç del món. Avui, i en aquestes 17 temporades. No sabeu l’orgull que tinc d’haver estat jugador del Barça”, diria en el seu comiat. Deixava enrere 767 partits i 25 títols (quatre Champions Legue, vuit lligues, tres copes, dos mundials de clubs, dos supercopes i sis supercopes d’Espanya).

El seu llegat, però, va més enllà del fet que ningú hagi jugat més partits que ell vestit de blaugrana, ni de l’impressionant palmarès que acumula: Xavi Hernández representa l’essència del joc del Barça, l’estil. I és per això que el seu futur sembla passar, inevitablement, per la banqueta del Camp Nou.

Ara entrena l’Al-Sadd, l’equip del Qatar on va jugar les tres últimes temporades de la seva carrera com a futbolista. Aquest serà el seu segon any com a tècnic. “Encara és massa aviat per entrenar el Barça”, ha reconegut. Amb tot, segons ha confirmat el propi Xavi, el passat mes de gener, abans de la destitució d’Ernesto Valverde, Eric Abidal li va oferir la possibilitat de tornar. El director esportiu blaugrana ho nega. En qualsevol cas, la resposta va ser que no. Potser perquè, a més de que encara ha de madurar com a tècnic, el seu retorn tindrà lloc de la mà del candidat Víctor Font.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)