Barça

Messi: “Tinc moltes ganes de tornar a competir”

Barça. El pitxitxi de la lliga està impacient pel retorn del futbol i assegura que se sent fort mentalment per afrontar l’anomalia de partits sense públic

Leo Messi no celebra un gol des del 7 de març. Aquell dia el seu gol des dels onze metres contra la Real Sociedad al Camp Nou va servir per assaltar el lideratge en una jornada en què el Real Madrid es va deixar els tres punts en la seva visita al Benito Villamarín. Sembla que hagi passat una eternitat. Tres mesos després el futbol torna i Messi enyora tornar a sentir-se futbolista. Fam de pilota: “Segur que serà estrany al principi, però tinc moltes ganes de tornar a competir.” “Quan tornem a jugar serà com començar de nou. Tindrem un temps per preparar-nos abans que arrenqui la competició i recuperarem jugadors importants per a nosaltres que estaven lesionats. Tècnicament serà la mateixa temporada, però crec que tots els equips i jugadors ho viuran de forma diferent.” Són paraules del pitxitxi de la lliga en una entrevista concedida a Adidas.

El primer partit del Barça en el retorn de la competició serà la visita al camp del Mallorca. Messi sap ja què és marcar en aquell estadi, però fer-ho en un Son Moix sense públic serà una experiència del tot diferent: “És un desafiament. La preparació grupal és igual que per a qualsevol altre partit, però sí que és veritat que individualment cal preparar-se i mentalitzar-se per jugar sense gent perquè és molt estrany. Temps enrere ja vam jugar un partit a casa sense públic [contra Las Palmas l’1-O] i va ser estranyíssim. Però és normal que, si es torna, sigui d’aquesta manera després de tot això que estem vivint. Amb tot el que està passant al món és perfectament comprensible.” “Hi ha qui pensa que aquesta fortalesa mental és el 40%, el 50% o fins i tot el 60% del nostre esport. Suposo que depèn també de cada esportista en particular. Però sí que crec que té molta importància i que cada dia es prepara més aquest aspecte en l’àmbit dels esportistes professionals.”

Messi s’ha sentit durant aquest confinament com un lleó engabiat. Ha estat entrenant dur al gimnàs del seu domicili i també a la ciutat esportiva en les últimes setmanes, però enyora la competició oficial. “És difícil viure o treballar amb tanta incertesa i en una situació tan diferent i excepcional com aquesta. Tots ens preguntàvem quan tornaríem a la feina i a competir. Per a qualsevol futbolista, mantenir la concentració quan saltem al camp és fonamental.” “Ningú s’ho esperava. No em podia imaginar l’impacte mundial que està tenint aquesta pandèmia.” També a ell l’ha sobrepassat la dura realitat del coronavirus.

Leo està feliç pel retorn de la lliga i lamenta l’ajornament de la copa Amèrica. Encara no ha oblidat segurament les dues finals perdudes de forma consecutiva contra Xile el 2015 i el 2016. “Endarrerir la copa Amèrica va ser una enorme decepció, però no cal dir que era normal i lògic. Hagués estat un gran esdeveniment per a mi aquest any i tenia una il·lusió molt gran de tornar a jugar-la.”

FRASES DESTACADES

Tècnicament serà la mateixa temporada, però crec que tots els equips i jugadors ho viuran de forma diferent
Endarrerir la copa Amèrica va ser una enorme decepció, però no cal dir que era normal i lògic. Em feia il·lusió jugar-la
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)