Barça

André Cury

Lligat a l’estigma del 3%

André Cury tancarà la seva etapa en el Barça com un dels artífexs del fitxatge de Neymar el 2013, però també el perseguirà l’ombra allargada dels 6,6 milions d’euros que algunes fonts diuen que va cobrar quan el brasiler va marxar al PSG el 2017, tot i que el Barça ho va desmentir

També serà recordat per haver recomanat Keirrison i Henrique, entre d’altres

Ronaldinho i Neymar. Però també Henrique, Keirrison, Douglas Pereira, Yerry Mina, Robert Gonçalves, Vitinho, Igor Gomes i Matheus Fernandes. O Paulinho, Arthur Melo i Philippe Coutinho. Molts futbolistes i un mateix denominador comú: André Cury. Dos enormes encerts i també alguns (o molts) cadàvers a la motxilla. Adeu a l’home del mercat brasiler.

André Cury és un dels damnificats de l’aprovació de la profunda reestructuració del Barça en el departament de scouting de l’àrea de futbol. Cop de tisora. Com informàvem en l’edició d’ahir, el departament, fins ara d’unes 40 persones, quedarà reduït a la meitat o potser fins i tot més. I André Cury no passa el tall. Marxa l’amic de Sandro Rosell, Raúl Sanllehí i Pepe Costa.

Cury va aterrar en el Barça el 2012. Abans, durant el mandat de Laporta, ja havia intervingut en el fitxatge de Ronaldinho en una operació amb clar segell Rosell. Però no seria fins anys més tard que passaria a tenir nòmina com a empleat dins el club com a assessor del mercat sud-americà, avalat pel seu gran coneixement del futbol brasiler i per l’etiqueta d’hàbil negociador. Ell va ser un dels artífexs del fitxatge de Neymar pel Barça el 2013. Se’l recordarà per aquest fet, però també per haver estat l’home que va facilitar les arribades de Keirrison (14 milions d’euros) i Henrique (8), dos futbolistes que ni tan sols van arribar a debutar amb el Barça en partit oficial. Era l’etapa en què treballava a l’agència de jugadors Traffic.

La relació Cury-Barça va rebre un fort sotrac en la seva línia de flotació l’estiu del 2017. La fuga de Neymar al PSG va enterbolir les relacions. Això, i el fet que a André Cury se’l vinculés amb el cobrament d’una comissió substanciosa de 6,6 milions d’euros en aquella operació de 222 milions d’euros. El PSG acabaria abonant la clàusula de Neymar i algunes fonts van assegurar que André Cury hauria percebut el 3% d’aquella operació en forma de comissió, tot i ser empleat del Barça. El mateix club blaugrana es va encarregar de desmentir-ho de totes les maneres possibles, però la polèmica i el soroll sempre han estat companys de viatge habituals en el seu cas.

8
anys en el club.
André Cury va aterrar en el Barça l’any 2012 com a empleat en el càrrec de ‘scouting’ especialitzat en el mercat brasiler. Abans ja havia tingut lligams amb el Barça, quan era empleat de l’agència Traffic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)