Barça

Dia negre per al Barça

Dues hores després que l’equip de bàsquet perdés la final de l’ACB, el de futbol s’acomiada pràcticament del campionat

Messi fa el seu gol número 700, però l’Atlético aconsegueix empatar gràcies a dos penals i alguna decisió arbitral discutible

Dia negre per al FC Barcelona. Pocs minuts abans de les deu de la nit, l’equip de bàsquet perdia la final de la lliga contra el Baskonia. Dues hores més tard, el de futbol s’acomiadava pràcticament de la de futbol cedint un empat contra l’Atlético de Madrid. Dos penals en contra, decisions arbitrals discutibles, falta de contundència a les àrees i massa apatia a la banqueta van provocar que els blaugrana cedissin el segon empat de la temporada com a locals, el tercer des que es va reprendre la lliga, i que ja necessitin dues ensopegades del Real Madrid en els sis partits que han de jugar els blancs, que ja ensumen el títol.

Mal visitant tenia el Barça en l’Atlético de Madrid per mantenir-se fort com a local, continuar pressionant el Real Madrid i mirar que es calmessin els ànims després de l’empat de Vigo, que va confirmar les discrepàncies entre una part important de la plantilla i el cos tècnic i fins i tot van aflorar per Barcelona rumors de destitució de Setién abans d’acabar el curs. Els de Diego Simeone arribaven al Camp Nou havent sumat quatre victòries consecutives i un empat després del confinament, tretze punts que els han situat de manera còmoda en la tercera plaça del campionat i amb l’objectiu de la classificació per a la lliga de campions pràcticament assolit. Tranquil·litat a l’Atlético i aigües mogudes al Barça, amb el segon entrenador del curs qüestionat per jugadors i el president Bartomeu, que ahir va viatjar a València per donar suport a l’equip de bàsquet, havent de visitar el tècnic al seu domicili per transmetre-li la confiança de la directiva. Tot amanit a 30 de juny, dia de tancament d’exercicis comptables, amb una operació salvadora planant sobre el Camp Nou, la que va confirmar dilluns el pas d’Arthur a la Juventus i l’arribada de Pjanic al Barça.

Estava l’ambient a Barcelona perquè qualsevol espurna en forma de pèrdua de més punts acabés esmicolant-ho tot. Per mirar d’impedir-ho i continuar vius en la lluita pel títol, Setién va reforçar el mig del camp. Riqui Puig una altra vegada titular, però també Rakitic i Arturo Vidal. Ni Ansu Fati, ni Griezmann. Comença a haver-hi cas Griezmann. Un altre fitxatge de més de cent milions que no serveix? El pla de Setién era igualar forces amb el mig del camp de l’Atlético i obrir el camp amb els laterals, Semedo i Alba, convertits en extrems en atac. La idea havia de deixar més espai per dins a Messi i Suárez, tot i que l’uruguaià es va perdre en la primera part entre els centrals madrilenys. Molt actiu estava l’argentí partint des de la banda, però sembla tenir el punt de mira una mica desviat des que busca el gol 700 com a professional. Ja li van marxar un parell de rematades desviades a Vigo i ahir un altre cop el mateix les dues vegades que va treure a passejar la seva rosca. Abans, però, havia participat en el primer gol del partit. Falta lateral buscant porteria que va acabar a córner. I servei de cantonada buscant el gol olímpic que Diego Costa va convertir en gol tocant la pilota i despistant Oblak. Només s’havien jugat onze minuts i el gol podia donar tranquil·litat als blaugrana, però quatre minuts després Carrasco va marxar per velocitat de Piqué i Arturo Vidal el va fer caure quan entrava a l’àrea. Diego Costa va mirar d’esmenar la seva errada però Ter Stegen va aturar el llançament. Celebració que va durar ben poc. El temps que Mateu Lahoz va trigar a avisar Hernández Hernández que el porter alemany no estava sobre la línia quan Diego Costa havia xutat. Indignació màxima dels jugadors del Barça, que veuen com totes les decisions arbitrals són favorables al Real Madrid i contràries a ells des que es va reprendre el campionat. Saúl no va fallar i va empatar el partit. L’emprenyada era monumental. En un Camp Nou buit tot se sent i les protestes de Messi, Suárez, Piqué, Rakitic i companyia van ser contundents. Messi, de fet, va fer de capità i va dialogar amb l’àrbitre quan es retiraven tots dos als vestidors a descansar.

Les protestes van tenir efecte i, tot just començar la segona part, Hernández Hernández va assenyalar com a penal un contacte de Felipe sobre Semedo. Messi, per fi, feia el gol 700 i posava en avantatge una altra vegada el Barça amb un llançament a l’estil de Panenka. Però el d’ahir era un partit de penals i poc després un contacte de Semedo sobre Carrasco també va acabar en penal. Nou empat de Saúl. Lliga perduda. Griezmann entrant en el minut 90. Ansu, poc abans. I incendi assegurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)