Barça

El maleït genoll torna a frenar Samuel Umtiti

Lesió. El central francès es ressent de les molèsties al seu gran tendó d’Aquil·les, no viatjarà a Vila-real i és baixa indefinida

El genoll esquerre torna a frenar Samuel Umtiti. El central francès no viatjarà demà a Vila-real amb la resta de l’expedició. Torna a ser baixa. Umtiti té novament molèsties al genoll i seguirà un tractament conservador.

Suplent dimarts contra l’Atlético de Madrid, Umtiti sí que va jugar a Balaídos contra el Celta fa just avui una setmana. Va disputar els noranta minuts fent parella a l’eix amb Gerard Piqué, però ara les molèsties al maleït genoll l’obliguen a aturar-se de nou. El club no va especificar el temps de baixa en el comunicat oficial emès ahir, però algunes fonts assenyalen que probablement no tindrà més participació en aquesta lliga 2019/20. L’historial d’Umtiti amb el genoll convida a extremar totes les precaucions.

Piqué i Lenglet han estat la parella titular durant aquesta temporada i fins i tot Ronald Araujo va passar al davant d’Umtiti en l’onze de Setién el dia del Mallorca, partit en què Lenglet estava sancionat. El seu rol actual dins l’equip i el fet que el Barça tingui en el dia d’avui la lliga virtualment perduda, a quatre punts del Real Madrid amb només cinc jornades per disputar, convida a no accelerar el seu retorn. La mateixa filosofia que amb Dembélé. Tots dos podrien ajudar l’equip a partir del mes d’agost en la Champions.

Un genoll castigat

Samuel Umtiti va ser el primer lesionat de la plantilla en el retorn després del confinament i li ha costat entrar en la dinàmica de l’equip. Ara, un altre contratemps que se suma a la lesió al soli de la cama dreta que es va fer setmanes enrere.

Umtiti ha disputat 18 partits aquest curs: tretze en la lliga, tres en la Champions, el duel de quarts de final de copa a San Mamés contra l’Athletic i les semifinals de la supercopa d’Espanya contra l’Atlético de Madrid. En la lliga suma 946 minuts i només ha jugat més que homes com Junior Firpo, Ansu Fati, el seu compatriota Dembélé i el porter Neto, a banda lògicament de Martin Braithwaite, que va arribar amb més de la meitat del curs ja disputat.

Els maldecaps d’Umtiti amb el genoll han estat una tònica habitual des de fa ja almenys un parell d’anys. Abans del mundial de Rússia ja va tenir problemes al cartílag. Aquelles molèsties el van obligar a parar amb el Barça però va arribar a punt per jugar amb França. El tractament fet aleshores li va permetre arribar al mundial i guanyar la copa del món. Va ser un fix per a Deschamps i fins i tot va marcar en les semifinals. Umtiti va guanyar el títol més preuat per a un futbolista però des de llavors el seu genoll mai ha estat el mateix. Després del mundial va tornar amb un desgast del cartílag que el va obligar a parar novament.

El club sempre ha volgut que Umtiti s’operés però ell sempre s’hi ha negat i ha preferit optar per tractaments conservadors que mai han acabat de donar els resultats desitjats. Al desembre Umtiti va marxar a Doha (Qatar) aconsellat pels metges de la federació francesa i va estar treballant a la clínica Aspetar per evitar passar pel quiròfan. El resultat ja el sap tothom. Una carpeta que sembla difícil de tancar.

OBJECTIU CLAR

Podria haver dit adeu a la lliga, i la Champions, a l’agost, passa a ser la prioritat

RES D’OPERAR

Reticent sempre a passar pel quiròfan, tornarà a fer tractament conservador

ETERN MALDECAP

Arrossega molèsties des de fa dos anys i aquest curs ha jugat 18 partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)