Barça

El protagonista

Luis Suárez

Ja forma part de l’Olimp

Luis Suárez és un dels millors davanters de la història del FC Barcelona. Per rendiment i per números. Ahir, a Vila-real, va tornar a marcar. El segon gol dels de Quique Setién. Una rematada de rosca que va entrar per l’escaire de la porteria d’Asenjo, un gol que no tots els davanters poden marcar. L’uruguaià feia història amb el gol, que posava en avantatge els de Setién. Igualava un dels mites del barcelonisme, Ladislau Kubala, amb 194 gols marcats amb la samarreta del Barça. Suárez els ha marcat en sis temporades. Va arribar l’any 2014, després del mundial del Brasil i sense poder jugar els primers mesos per sanció. Ara només té dos futbolistes al davant. El seu gran amic, Leo Messi, que amb 630 gols està fora de concurs i possiblement mai podrà ser superat, i un altre dels grans davanters de la història del club, César Rodríguez, que va marcar 232 gols com a blaugrana. Suárez, que gràcies a l’aturada de les competicions per la crisi sanitària del coronavirus ha pogut recuperar-se de la lesió de genoll que el va obligar a passar per la sala d’operacions durant el mes de gener, acumula catorze gols en aquesta lliga, només superat per Messi, Benzema i Gerard Moreno. Suárez ha marcat tres gols des que va tornar el futbol, el d’ahir i els dos que va fer a Balaídos contra el Celta el cap de setmana passat.

A Vila-real, l’uruguaià va entrar a l’Olimp dels golejadors de la història del Barça i va tenir fins i tot un descans merescut després de l’esforç que ha fet des que va tornar la lliga. Va disputar 60 minuts i va estar a punt de marxar del camp signant el gol número 195 com a blaugrana, en una jugada salvada per Asenjo en l’últim moment, rematada que va acabar en un córner que es van empassar tant l’àrbitre com l’assistent. Suárez havia superat el porter del Vila-real amb una gran finta.

Amb contracte fins al 2021, Suárez encara té temps d’atrapar César Rodríguez. Repartits per temporades, els números golejadors de l’uruguaià amb la samarreta del Barça són els següents: temporada 2014/15, 25 gols; temporada 2015/16, 59; temporada 2016/17, 37; temporada 2017/18, 31; temporada 2018/19, 25, i temporada 2019/20, 17 gols.

26
intervencions
3
rematades
1
falta rebuda
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)