Barça

El Barça no abandona

L’equip de Quique Setién ofereix una bona imatge en la visita a Vila-real i sembla decidit a lluitar per aquesta lliga fins al final

El trident signa una bona actuació, amb dos gols espectaculars de Griezmann i Suárez, i un gran Messi a la sala de màquines

A la dreta, rendició i autoabandonament. A l’esquerra, morir dempeus. El Barça va triar ahir a l’estadi de la Ceràmica l’opció difícil. El camí de l’esquerra. Sembla que la decisió de l’equip és no acabar aquesta lliga amb deixadesa. Almenys aquesta és la impressió que deixa el partit d’ahir.

La victòria del Real Madrid a San Mamés, de nou gràcies a un penal transformat per Sergio Ramos amb l’ajuda inestimable del VAR, l’enèsima des del retorn de la lliga, convidava el Barça a abaixar els braços de manera definitiva en la visita a Vila-real. El 0-1 del Madrid a Bilbao situava els de Quique Setién abans del partit contra el Vila-real en una situació encara més extrema, amb 7 punts de desavantatge respecte a l’equip de Zidane i amb la certesa que el conjunt blanc havia driblat amb èxit segurament la sortida més complicada que li quedava en el calendari en aquesta recta final de la lliga.

Tampoc el context propi amb el qual arribava el Barça al partit convidava a aixecar-se per continuar lluitant per un títol de lliga que sembla decidit. Massa soroll al llarg de la setmana. Notícies inquietants sobre el futur de Leo Messi, dards enverinats de l’entorn proper de Griezmann envers la figura de Quique Setién, malestar del davanter francès per les seves últimes suplències... Ni rastre de positivitat en l’ambient i pocs inputs a favor de resistir fins al final.

Aquesta lliga està complicada. Moltíssim. Queden quatre jornades i els 4 punts que ara mateix el Real Madrid té respecte al Barça són un món. Però el Barça no abandonarà. Ho va demostrar a Vila-real, amb el partit més complet postconfinament. Golejada incontestable contra un dels equips més en forma del campionat. Van ser quatre gols, però n’haurien pogut ser més.

Menció especial per al tercer gol de la nit. El gol que tots els culers han somiat veure aquesta temporada i que ha trigat 34 jornades a arribar. Connexió del trident i golàs. Luis Suárez va combinar amb Nélson Semedo a la banda dreta, l’uruguaià va decidir per a Leo Messi i l’argentí i Griezmann van fer la resta. Messi va arrossegar tres rivals i va deixar-la enrere amb un toc subtil d’esperó per a l’entrada en escena de Griezmann, i el francès va definir amb una classe majúscula. La rematada de Griezmann picadeta per sobre d’Asenjo va recordar la ja mítica definició de Messi al camp del Betis. Precisió mil·limètrica i la millor manera de tirar aigua al foc generat durant la setmana envers la figura de l’internacional francès.

El Barça va dominar el partit com no ho havia fet fins ara en la majoria de duels postconfinament. El Vila-real només va entrar en joc en el minut 13 de l’enfrontament amb el gol de Gerard Moreno, que va aprofitar un refús de Ter Stegen després d’un xut de Santi Cazorla, va marcar a porteria buida i va empatar el partit. El Barça ja s’havia avançat tot just començar el partit amb un gol en pròpia porta de Pau després d’una centrada de Jordi Alba des de l’esquerra.

En l’origen de l’acció del primer gol, es va veure una de les modificacions tàctiques interessants introduïdes ahir per Setién: la posició de Sergi Roberto a l’interior esquerre, connectant amb Alba. El de Reus va trencar línies amb facilitat i va fer gala de la seva verticalitat. L’altre moviment tàctic des de la pissarra va ser la posició de Messi i Griezmann. El francès va actuar per la banda on normalment actua l’argentí i Messi ho va fer més centrat amb absoluta llibertat de moviments. La posició de Messi va ser un malson per al Vila-real. Messi va dirigir amb la batuta i Griezmann, Suárez i també Ansu Fati van executar.

Fati va entrar al final del partit i hi va deixar la seva empremta amb el quart gol de la nit. Abans el Barça ja havia deixat el partit decidit amb tres gols. L’home que va fer l’1-2. Si el primer gol del partit va deixar la fotografia de Sergi Roberto, el segon gol del Barça va deixar la fotografia de Messi i el seu rol d’ahir. Va rebre d’esquena a la porteria en el cercle central, va desfer-se d’Anguissa, va conduir i va acabar cedint per a Luis Suárez. L’uruguaià, lliure de marcatge per la relliscada de Mario Gaspar, va definir amb qualitat amb una rosca al pal llarg. Gran gol.

Messi va estavellar un llançament de falta directa al travesser i va veure com el VAR, amb De Burgos Bengoetxea als comandaments, li anul·lava un gol per fora de joc previ d’Arturo Vidal.

Al final, tres punts per seguir vius. Pròxima parada: el derbi.

PISSARRA

Messi va actuar per dins i Griezmann, a la banda dreta: un moviment clau

SEGONA NOVETAT

Sergi Roberto va ser l’altre factor determinant, trencant línies per l’esquerra

BARÇA-ESPANYOL

El Barça afrontarà el derbi amb l’esperança que encara no està tot perdut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)