Barça

Dret a lluitar

El Barça s’aferra al somni, conscient que només tindrà possibilitats d’aconseguir el títol si guanya al Zorrilla contra un Valladolid virtualment salvat

Després de la pobra imatge en el derbi, l’equip vol recuperar la versió del dia de Vila-real

L’última vegada que el Barça va visitar el José Zorrilla va sumar els tres punts gràcies a un solitari gol d’Ousmane Dembélé. Era tot just la segona jornada de lliga de la temporada passada. El Barça iniciava la defensa del títol i 36 partits després acabaria repetint amb Valverde. Ara, el Barça de Quique Setién torna a Valladolid, però ho fa en un context més delicat. Els blaugrana continuen en el dia d’avui sense dependre d’ells mateixos per guanyar una lliga que el VAR i els errors propis han posat molt difícil.

A tres jornades del final de la pel·lícula res està encara escrit. Per poder tenir possibilitats, el Barça ha de sumar els tres punts aquest vespre en territori de Ronaldo Nazário. El Valladolid de Sergio González, amb 39 punts, està virtualment salvat, i el Barça continua aferrat al miracle. Setién repetirà presumiblement la fórmula amb Griezmann i Suárez a dalt i Messi al darrere a la mitjapunta. El dubte és si el Barça oferirà la versió del dia del Vila-real o la versió del dia de l’Espanyol. Entre totes dues propostes només hi ha tres dies de diferència, però tot un abisme futbolístic.

Contra el Vila-real el Barça va signar el millor partit de tota l’era de Setién, però dimecres en el derbi va tornar a decebre pel que fa a imatge. Avui contra el Valladolid li caldrà molt més per aconseguir la victòria.

El tècnic càntabre va facilitar la llista de convocats ahir després de l’entrenament. Torna Junior a l’equip després de superar les seves molèsties, però encara no Frenkie de Jong. L’holandès s’ha entrenat aquests dies amb aparent normalitat i Setién va confessar en la roda de premsa que havia dubtat si fer-lo viatjar o no, i fins i tot donar-li alguns minuts. Finalment, De Jong no serà al José Zorrilla. Tampoc Arthur Melo, que no ha jugat cap minut des que va signar per la Juventus. Una amigdalitis el deixa fora del partit d’avui. Qui tampoc hi serà és Ansu Fati, obligat a descansar per sanció després de la vermella que va rebre en el derbi per la seva planxa a Calero.

Setién ha convocat divuit futbolistes. Tot i que la llista postconfinament pot ser ara de fins a 23 homes, el càntabre ha preferit convocar només tres jugadors del filial (Riqui Puig, Ronald Araujo i el porter Arnau Tenas), per afectar com menys millor la preparació del Barça B per al play-off d’ascens.

El Valladolid, per la seva banda, es va entrenar ahir al vespre. Són baixa Salisu, Míchel i Ben Arfa. La bona notícia per a Sergio González és el retorn d’Óscar Plano, que torna a la llista després de complir sanció a Mestalla. Precisament, estan amonestats de sanció Messi, Suárez, Piqué, Rakitic, Arturo Vidal, Braithwaite i Junior. Si algun d’ells rebés targeta avui, es perdria el partit d’aquesta pròxima jornada al Camp Nou contra l’Osasuna.

En la primera volta del campionat de lliga, encara amb Ernesto Valverde, el Barça va golejar el Valladolid per 5-1, amb gols de Lenglet, Arturo Vidal, Suárez i un doblet de Leo Messi. El Valladolid, el rei de l’empat, només ha guanyat un partit (contra l’Alavés) dels últims set disputats.

LLISTA DE 18

Riqui Puig, Araujo i Arnau Tenas, els tres únics joves del filial convocats

ABSÈNCIES

[Sobre Roberto] Als tècnics ens agrada tenir jugadors així. A ell li agrada jugar en la posició del mig del camp i a mi m’agrada en totes
[Sobre De Jong] Ha estat a punt de viatjar, però era una mica precipitat. Hem preferit no assumir riscos i esperar uns dies més

ALTA MÈDICA

En molts partits ens ha faltat aquell punt d’inspiració que sí que vam tenir el dia del Vila-real. Ens ha faltat encertar-la en moments clau

LES FRASES DE LA PRÈVIA

[Sobre Griezmann] És possible que el canvi de posició l’hagi beneficiat i estigui més còmode. És un jugador extraordinari
Ansu Fati és baixa per sanció, Arthur té amigdalitis i precaució amb Frenkie de Jong
Junior Firpo, ja recuperat de les molèsties, principal novetat en la llista
[Sobre Arthur] La setmana que ve tornarà a la llista. Necessitarem a tothom
Quique Setién
Entrenador del Barça
Guanyar contra el Barça és l’oportunitat d’acabar la temporada amb un bon colofó. Els nois estan mentalment preparats
Haurem de ser forts sense pilota i atrevits per fer córrer el Barça cap endarrere
Sergio González
Entrenador del valladolid
El Valladolid no està salvat matemàticament i intentarà fer-ho en aquest partit. No ens ho posaran fàcil. Serà un partit exigent

Barça-Osasuna, dijous (21 h) i Alavés-Barça, diumenge (21 h)

LaLiga va comunicar ahir els horaris de les dues últimes jornades de la competició. Les jornades 37 i 38 seran amb horari unificat, amb els deu partits de primera divisió a la mateixa hora per evitar suspicàcies. El Barça, doncs, rebrà dijous l’Osasuna al Camp Nou a les nou del vespre i tancarà la lliga a Mendizorrotza contra l’Alavés diumenge, dia 19, a la mateixa hora. En la penúltima jornada el Real Madrid rep la visita del Vila-real i tancarà la lliga a Butarque.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)