Barça

Apunta al Nàpols

Messi vol brillar contra el Nàpols per continuar somiant en la Champions i per treure’s l’espina del mal partit a San Paolo

Ha fet 12 gols a equips italians, 10 a casa

Mal que els pesi, i si no hi ha un gir radical dels esdeveniments, el Nàpols visitarà dissabte que ve el Camp Nou per disputar el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions contra el Barça. Un partit marcat en el calendari pels futbolistes blaugrana i, en especial, per un d’ells, Leo Messi. El capità té moltes ganes de tornar a vestir-se de curt i saltar a la gespa per demostrar a tota l’Europa futbolística que aquest Barça, malgrat totes les mancances físiques i futbolístiques que pugui tenir, encara no s’ha rendit i que no ha dit l’última paraula en la màxima competició continental.

Messi vol ser a Lisboa per jugar-se els quarts de final i això implica deixar fora el conjunt italià, que amb els seus moviments d’última hora pressionant la UEFA per evitar que el duel es disputi a Barcelona no ha fet res més que motivar encara més els futbolistes blaugrana i el seu líder al camp, Leo Messi; unes maniobres molt poc elegants pensades únicament per treure un benefici esportiu quan el Nàpols ja ha estat clarament afavorit en l’eliminatòria perquè va poder disputar l’anada amb el seu estadi ple. I l’afició de San Paolo és d’aquelles que dona forces al seu equip.

I encara més quan qui visita la ciutat és el Barça de Messi. El 25 de febrer era un dia assenyalat pels napolitans perquè el successor de Maradona, el 10 del Barça, visitava San Paolo. Messi al temple de Maradona. Per ells no hi ha discussió de qui és millor, però el van rebre bé, amb càntics a l’entrada de l’hotel i també li fan costat en la pugna amb Cristiano Ronaldo, ara ídol de la Juve, un club odiat a Nàpols. Messi també va tenir bones paraules per al club italià mesos enrere, quan van quedar emparellats en els vuitens de final. Tenia ganes de visitar San Paolo, l’estadi on Maradona havia regnat.

Però aquella nit del 25 de febrer Messi no va estar a l’altura del que tothom esperava. Ell, el primer. Sí que va estar participatiu –58 intervencions va fer aquell dia– però no li va acabar de sortir res. Va intentar sis passades de mèrit i només una va ser bona i va perdre fins a sis pilotes. Només va fer un xut a porteria i no va anar ni entre els tres pals. Aquella nit el protagonisme que tothom li tenia reservat se’l va endur Griezmann, autor del gol de l’empat. A Messi li va quedar una espina clavada amb aquella actuació perquè tots els ulls estaven fixats en ell i va decebre. Tots els que el veien com una nova divinitat, el fill del déu Maradona, es van topar amb la versió més terrenal del 10 blaugrana.

I per això aquest dissabte Messi té una magnífica oportunitat per demostrar al Nàpols que el que van veure a San Paolo no era ell en la seva màxima plenitud. Que a casa seva, al Camp Nou, serà una altra cosa. A més a més, Messi és un especialista a marcar contra equips italians i a fer-ho, sobretot, al Camp Nou. Ha fet un total de 12 gols contra equips de la lliga italiana, però una desena han estat a l’estadi barcelonista. El Milan és la seva víctima italiana preferida perquè li ha marcat vuit gols en total. Un en la lligueta de la temporada 2011, un doblet en els quarts de final del 2012, dos gols més en la recordada nit dels vuitens de final de la temporada 2012/13, en què els blaugrana necessitaven remuntar un 2 a 0 en contra i es van imposar per 4 a 0. Messi va fer els dos primers. Al Milan també va marcar-li en els dos partits de la lligueta, el 2013, un a italià i dos al Camp Nou.

A la Roma, li’n va fer dos en aquell escandalós 6-1 de la fase de grups de la temporada 2015/16 i l’altre doblet li va marcar al Juventus en el primer partit de la fase de grups de l’exercici 2016/17. Messi també s’ha enfrontat a l’Udinese, l’Inter de Milà i el Nàpols, però encara no els ha pogut fer cap gol. A més, en els set partits que ha marcat, el Barça mai ha perdut: sis victòries i un empat. Des del seu primer gol contra el Milan, el 2011, fins a l’últim davant la Juve, el 2017. El duel de dissabte contra el Nàpols també pot ser especial per al blaugrana perquè, si marca, desempatarà amb Cristiano Ronaldo pel que fa al nombre d’equips als quals han aconseguit batre a Europa. Tots dos estan empatats a 34, però Messi mai ha fet un gol al Nàpols i pot engrandir la llista, mentre que el davanter portuguès s’enfronta a l’Olympique de Lió, equip al qual ja ha fet un gol anteriorment.

Canvi en l’estat d’ànim

Messi va acabar indignat el partit contra l’Osasuna el dia que es va perdre la lliga. Ja en aquell moment va advertir que, si l’equip no reaccionava, no veia cap possibilitat d’aconseguir la Champions. De fet, va assegurar que ni guanyarien el Nàpols. “Ja vaig dir fa temps que, si continuàvem així, seria molt difícil guanyar la Champions, i no hem pogut ni guanyar la lliga. Si no reaccionem, no guanyarem ni el Nàpols.” Aquella nit també va criticar que l’equip havia anat a menys des del mes de gener, just quan Setién es va fer càrrec del Barça. El tècnic va demanar tenir una xerrada amb ell i des d’aquell instant la situació en l’equip ha canviat i també l’estat d’ànim de Messi, que després de la victòria contra l’Alavés en l’última jornada de la lliga reconeixia que havien fet autocrítica interna i que els dies de descans anirien molt bé als jugadors per afrontar amb les millors garanties el duel contra el Nàpols i els pròxims que vinguin si els aconsegueixen eliminar. Hi ha un pacte entre Messi, l’equip i el cos tècnic per intentar l’assalt a la Champions, un títol que l’equip i el seu capità desitgen molt.

12

gols

contra italians

XIFRES

Messi ha marcat dotze gols contra equips italians i deu han estat al Camp Nou

ESPINA CLAVADA

Tots els ulls estaven fixats en ell a San Paolo i no va brillar a casa de Maradona

PACTE

El seu estat d’ànim, després del triomf contra l’Alavés, ja és un altre

Set golejadors més contra equips italians

Hi ha set jugadors més de la plantilla que han marcat contra equips italians. Luis Suárez ha fet set gols, quatre contra la Roma, dos a l’Inter i un davant el Juventus. Piqué, tres gols a la Roma i dos a l’Inter. Rakitic n’ha marcat dos, tots contra la Juve, i Griezmann davant la Roma (quan jugava a l’Atlético) i contra el Nàpols. Jordi Alba també ha anotat dos gols: un contra el Milan i un altre contra l’Inter. I, finalment, Sergio Busquets ha marcat un gol contra el Milan, i també Ansu Fati.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)