Barça

Eric Garcia s’acosta al Barça

Mercat. Pep Guardiola explica que el central català ha comunicat al Manchester City que no vol renovar. Podria tornar a vestir-se de blaugrana aquest estiu per uns 20 milions d’euros

“Ens ha dit que no vol renovar. La nostra idea era que pogués continuar, però imagino que voldrà anar a un altre lloc.” Són paraules de Pep Guardiola, tècnic del Manchester City, en la prèvia del partit contra el Real Madrid. El de Santpedor parlava així del futur del jove central Eric Garcia, que ha decidit tornar al Barça. Amb contracte fins al 30 de juny del 2021, el club anglès volia allargar el seu compromís, però el jugador s’hi ha negat. Fa un mes, el Manchester City creia que el convenceria (la premsa anglesa parla d’una oferta de 40.000 lliures a la setmana), però en les últimes setmanes la situació ha canviat.

Des de Barcelona l’han convençut perquè torni. Creuen que pot aprendre encara un temps al costat de Gerard Piqué per després convertir-se en el seu relleu i en el central del Barça de la pròxima dècada. Aquest pla, que ningú li va oferir fa tres anys quan va decidir deixar el futbol formatiu blaugrana, i el fet d’estar prop de la seva família, han fet que el de Martorell hagi decidit tornar a casa. Després de la Champions, el Barça negociarà amb el Manchester City, sempre tenint en compte que Eric Garcia només té un any més de contracte i tot indica que el català ja reforçarà la temporada vinent un eix de la defensa que ara per ara té Piqué i Lenglet com a indiscutibles i Umtiti, lesionat i en el mercat. Els anglesos tenen clar que el futur immediat d’Eric Garcia fa inevitable una venda, ja que l’estiu vinent quedaria lliure. Això sí, tenen clar que només marxarà si el Barça paga la quantitat que consideren justa. Valoren el de Martorell en 23 milions d’euros, que el club blaugrana tractarà de rebaixar.

Eric Garcia, representat per Iván de la Peña i de dinou anys, va deixar el Barça l’any 2017, quan va acabar el curs amb el cadet A per formar-se al planter del Manchester City i sabent que podria tenir més oportunitats d’arribar al primer equip a través de Pep Guardiola. Va debutar en el primer equip el 18 de desembre del 2018 en un partit de la copa de la lliga contra el Leicester i en la Premier League el 21 de setembre passat. Aquesta temporada ha participat en disset partits. El jove jugador de Martorell ha après l’ofici amb Guardiola, a qui sempre estarà agraït, i la possibilitat que el de Santpedor deixi l’equip l’any 2021 també ha pesat en la seva decisió.

Bones notícies de Dembélé i Ronald Araújo

El Barça va continuar ahir preparant el partit contra el Nàpols i Quique Setién va tenir bones notícies. Tant Ousmane Dembélé com Rinals Araújo van completar tot l’entrenament amb el grup.

El central uruguaià del filial podrà formar part de la llista de convocats. Amb Umtiti lesionat, Piqué i Lenglet són els únics centrals del primer equip de què disposa Setién. Pel que fa a Dembélé, el francès va completar per primera vegada tot un entrenament amb el grup en sis mesos. No estarà disponible per jugar demà, però sí que ho podria estar a Lisboa si el Barça passa l’eliminatòria.

Tots els jugadors del Barça van passar ahir proves de PCR i anàlisi per controlar el virus de la Covid-19. Avui en tindran els resultats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)