Barça

Lisboa espera el Barça

L’equip de Quique Setién jugarà divendres a l’estadi Da Luz contra el potent Bayern de Munic per un lloc en les semifinals de la Champions

Messi fa una gran primera part i facilita el triomf blaugrana amb un gran gol i provocant un penal que transforma Suárez

El Barça serà a Lisboa. Amb més patiment del que es podia esperar quan dominava el marcador per tres gols en el minut 40 de la primera part, es va classificar per a la final a vuit de Portugal. El Bayern de Munic, que ahir va tornar a golejar el Chelsea i parteix com un dels grans favorits al títol, serà el rival dels de Quique Setién divendres vinent a l’estadi Da Luz. Allà, el Barça haurà de tornar a encomanar-se a Leo Messi. Com ahir i com ho està fent des de fa molt temps. Massa. Una altra gran actuació de l’argentí en la primera part va ser suficient per derrotar el Nàpols, però caldrà veure si només amb l’ambició del capità podrà conquerir el Barça la Champions, tenint en compte que en la seva part del quadre hi ha equips tan potents com el Bayern i el Manchester City i la incapacitat mostrada pels de Setién per fer 90 minuts convincents des de fa molt. Ahir, un dia més, amb una segona part amb molts minuts de domini italià.

De fet, no va entrar bé el Barça en el partit. Possessions llargues del Nàpols en els primers minuts i mala col·locació sobre el terreny de joc dels homes de Setién. Es va traduir en una rematada al pal de Mertens quan es jugava el segon minut. L’ombra de la desfeta s’intuïa pel Camp Nou. Però Messi va entrar en acció. L’argentí va parlar amb l’entrenador fa setmanes. Pacte, conjura o com se li vulgui dir per mirar de guanyar la Champions després d’haver perdut la lliga. Un 4-4-2 o 4-3-3, però no el 3-5-2 com a dibuix. El dibuix tàctic que més agrada als jugadors i no el preferit de Setién. I amb aquest dibuix va arribar una jugada marca de la casa en el minut 10. Obertura a l’esquerra, centrada d’Alba i rematada de Messi. Pilota a córner i gol del Barça a la seva sortida. Bon cop de cap de Lenglet. Es va tranquil·litzar el conjunt blaugrana amb el gol i va començar a tenir la pilota, a combinar i fer córrer els italians. Messi va fer la resta. Nova aparició de l’argentí, jugada que només ell pot fer i gran gol. Dos gols en 23 minuts que portaven el Barça cap a Lisboa. Van poder ser tres a la mitja hora. Gran aturada d’Ospina a Suárez, refús per De Jong, centrada i nou gol de Messi. Anul·lat pel VAR per unes mans que ningú va entendre.

L’argentí estava molt motivat i el gol anul·lat encara el va motivar més. Molts rivals han dit més d’una vegada que no és bo fer emprenyar Messi. I ho van comprovar els italians i Koulibaly. Pressió de Messi en la sortida de pilota, anticipació i penal del central del Nàpols. Claríssim. Per molt que l’àrbitre turc i el seu ajudant del VAR dubtessin i triguessin quasi cinc minuts a decidir. Gol de Suárez. Messi no el va llançar perquè es recuperava de la trompada que havia rebut de Koulibaly. Amb tres gols a favor i el fort cop al turmell, el capità blaugrana podia haver-se quedat descansant en la segona part, però en el temps afegit de la primera part va marcar el Nàpols. També de penal. De Rakitic a Mertens. Dubtós, però aquesta vegada el turc no va dubtar. El va transformar Insigne.

El Nàpols, ja campió de la copa italiana i setè classificat a la lliga, no tenia res a perdre i va mirar de pressionar més en l’inici de la segona part. Cap jugada clara de perill dels de Gattuso en aquest tram, però la pilota estava més en camp català que italià, amb el neguit que això produïa. No en el públic, perquè la graderia estava buida, però sí en els suplents i descartats blaugrana. Massa pilotes a l’àrea, massa serveis de cantonada. Un gol del Nàpols podia provocar nervis, perquè l’empat classificava els italians. A poc a poc el Barça va anar situant-se millor sobre el camp i jugant més en camp contrari, amb un Rakitic, ahir fent de Busquets, més encertat en recuperació que en construcció, un De Jong que sempre s’oferia i Messi i Griezmann ajudant per dins a mantenir la pilota. Així van anar passant els minuts, amb el Barça sense tornar a posar a prova Ospina i els italians buscant el segon gol més per cor que per joc. De fet, el van marcar quan faltaven deu minuts per acabar. Un cop de cap de Milik en la primera pilota que tocava. El polonès estava en fora de joc. Els centímetres van estalviar el patiment en els minuts finals a un equip blaugrana a qui li continua costant molt mantenir la pilota quan el rival el pressiona i que haurà de continuar millorant si vol tenir possibilitats de superar els quarts de final a Portugal contra un Bayern que ahir va demostrar que la inactivitat no l’ha afectat i que continua sent la piconadora que va guanyar el doblet a Alemanya després del confinament.

ELS GOLEJADORS

Lenglet, Messi i Suárez sentencien l’eliminatòria en els primers quaranta minuts

EL CONTRATEMPS

Un penal marcat per Insigne abans del descans fa creure als italians en la remuntada

LA SEGONA PART

El Barça va perdre la pilota durant molts minuts i va provocar un neguit innecessari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)